in ,

Nadat de PvdA de maatschappij heeft afgebroken, roept partijvoorzitter Spekman op tot activisme

8692444052 4e41069c72 pvda spekman1

De moet zich activistischer opstellen. Partijvoorzitter Hans Spekman vindt dat de partij meer met een eigen geluid moet komen nu veel plannen van het zijn aangenomen. Spekman ziet de “gierende onzekerheid” over de decentralisatie in de en vindt dat de partij daar bovenop moet zitten. Te gast is Dominique van der Heyde.

Kritiek

De PvdA heeft wel eens betere tijden gekend. Binnen de partij heerst veel onvrede. Deze week kwam er kritiek op de landelijke partijleiding naar buiten vanuit alle geledingen: afdeling Friesland, de Senaat en de Tweede Kamerfractie zelf. Eerder dit jaar leed de partij grote nederlagen bij de verkiezingen voor de gemeenteraden en voor het .

Ook de kiezer lijkt geen vertrouwen meer te hebben. In de peilingen staat de partij er slecht voor – slechts 15 zetels volgens de laatste Politieke Barometer – en uit een onderzoek van TNS Nipo blijkt dat de helft van de PvdA-kiezers spijt heeft van zijn stem op de partij.

Zorgen

En dan moeten alle veranderingen in de zorg nog ingaan, over minder dan drie maanden. Ook daarover bestaan er grote zorgen. Staatssecretaris Van Rijn reist sinds deze week stad en land af maar ondertussen blijven verhalen verschijnen over zaken die nog steeds niet goed geregeld zijn. Er is onduidelijkheid over een ‘vergeten groep' zwaar gehandicapte kinderen, gemeenten zouden te weinig zorgcontracten hebben afgesloten en in het hele land heerst bezorgdheid bij ouderen en gehandicapten of ze hun zorg wel behouden.

Plicht

De PvdA-voorzitter heeft een actie op touw gezet, waaraan alle gelederen van de PvdA meedoen: de wetenschappers van de Wiardi Beckmanstichting, de mensen van de ombudsteams, PvdA-leden die in de zorg werken, de ouderen, de raadsleden, de Kamerleden: iedereen binnen de PvdA moet gaan samenwerken.

Het idee is dat deze mensen waarschuwen als er problemen zijn bij de zorg in gemeenten. “Als er fouten optreden, vind ik dat we meteen moeten optreden als politieke partij. Dat is de dure plicht van de Partij van de Arbeid, die staat voor een die mensen zekerheid biedt.”

Lees verder via Nieuwsuur.nl.

 

Foto via Partij van de Arbeid (PvdA) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
13943826350 b6a298bc78 belasting1

Het is tijd om de belastingen van de gewone man aan te pakken

6748966341 7900975d99 ecb1

ECB wil worden wat velen onder ons al zeiden een “Bad Bank” en U gaat betalen