in , ,

Nederland subsidieert 8.000 euro per asielzoeker voor terugkeerprojecten als: ontspanning, empowerment en beautyspecialist

afrika vluchtelingen asielzoekers ceuta

Er is een totale gekte aan de hand in bestuurlijk Nederland. De overheid smijt namelijk tot wel 8.000 euro over de balk per uitgeprocedeerde asielzoeker als die meedoet aan een ‘terugkeerproject’.

Verantwoorden of het dat waard was boeit blijkbaar geen fuck, want ruim de helft keert alsnog niet terug!

De conclusies uit het onderzoek, verricht door Nieuwsuur, zijn een vrijwel perfect argument voor iedereen die de overheid wantrouwt. En al helemaal op het gebied van efficiënt omgaan met gemeenschapsgeld. Zoiets achterlijks als dit kun je namelijk haast niet zelf verzinnen.

Diverse stichtingen bieden ‘terugkeerprojecten’ aan voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De overheid biedt deze stichtingen tot wel 8.000 euro pér asielzoeker aan, wat dus big business betekent.

Zo big zelfs dat de stichtingen de asielzoekers bij elkaar vandaan proberen te stelen. Want ook op Europees niveau is er subsidie beschikbaar.

En hoe onwenselijk dat ook klinkt (Justitie kijkt gewoon de andere kant op), dat is allemaal nog tot daaraan toe als je ook daadwerkelijk wáár krijgt voor je geld. En hoe bepaal je dat? (De vraag blijkt een ware hersenkraker bij de ambtenaren van Justitie). Juist, door te kijken of zo’n uitgeprocedeerde asielzoeker na zo’n terugkeerproject ook daadwerkelijk is teruggekeerd!

Maar daar heeft Justitie zich even behóórlijk vergist. Want niet alleen had het moeten gaan (en dacht Justitie ook dat het ging) over 8.000 euro per terugkerende vreemdeling, zoals ook in de subsidieregeling staat. Bij navraag bleek het namelijk puur te gaan om ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fvd komt met video die laat zien

Daar gaan we weer: Gemeentelijke lasten stijgen dit jaar fors, vooral afvalstoffenheffing

54e0dd424255a814ea898675c6203f78083edbe254557541772c7a 640 vaccin

Wereldgezondheidsorganisatie weet niet of vaccins veilig zijn