in ,

Nederland heeft op één na hoogste kankersterfte in Europa, hoe komt dat? Wat doen wij anders dan de Belgen?

kanker 1543010102
pandoraferrari / Pixabay

We jakkeren maar door met z’n allen (als we tenminste niet in de file staan), lusten wel een biertje (of twee, drie,vier…) en staan met enige regelmaat stijf van de stressDaarbij zijn we niet vies van een goed stukje vlees, ademen we de smerigste lucht van Europa in en zitten we veel te veel op onze reet.

Ziehier de ingrediënten voor een ‘top’ notering in een lijst waarin je als land absoluut niet gevonden wilt worden: het aantal sterfgevallen door kanker in Europa. Nederland  staat, na Slovenië, tweede op deze lijst. In ons land is in iets meer dan 30 procent van de sterfgevallen kanker de doodsoorzaak.

Bepaald niet iets om als overheid zijnde trots op te zijn zou je zo denken. Want hoe kan één van de meest welvarende landen ter wereld zó hoog in deze lijst eindigen? Met deze vraag hebben we wellicht ook meteen het antwoord te pakken.

Juist omdát we zo welvarend zijn, leven we in een land waarin we een infrastructuur hebben om je vingers bij af te likken. Nederland heeft, op Hong Kong en Singapore na, de beste infrastructuur ter wereld. Dat betekent een hoop (snel-) wegen en nog veel meer auto’s met dientengevolge vreselijk veel luchtvervuiling.

Van luchtvervuiling weten we dat het, naast hart- en vaatziekten en hersenziekten ook kanker kan veroorzaken.

De economie draait weer op volle toeren en dat is goed nieuws. Maar niet voor onze gezondheid: veel mensen werken (veel-) te veel en staan dagelijks bloot aan ongezonde hoeveelheden stress. Stress is een sloper: of het ook kanker veroorzaakt, daar zijn de dames en heren wetenschappers nog niet helemaal over uit: er is momenteel geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat er een direct verband is tussen stress en de ontwikkeling van kanker (bron: wkof.nl).

Kom niet aan het stukkie vlees van de Nederlander en al helemaal niet aan z’n biertje of wijntje. Die zijn nog altijd een soort van ‘heilig’ voor veel mensen. Maar deze mensen beseffen niet dat je de kans op kanker met elk glas alcohol verhoogt. Ook is het inmiddels algemeen bekend dat er een verband is tussen de consumptie van rood- en bewerkt vlees en kanker.

Lees verder bij de bron: The Edgy Veggie

Je hebt bij ons gemiddeld ongeveer een kans van één op drie om dood te gaan aan een bepaalde vorm van kanker. Meer dan 30 procent van de Nederlandse bevolking overlijdt aan kanker. Niet alleen is dat veel, het is zelfs het op één na hoogste in de landen van Europese Unie. Alleen Slovenië staat nog net boven ons.

Dat blijkt uit een onderzoek van Eurostat die er een behoorlijke tijd over heeft gedaan om de sterftecijfers van 2015 in beeld te krijgen. Het volgende staatje laat zien dat wij op de op één na hoogste positie staan. België doet het heel wat beter, zij staan zelfs lager dan het EU gemiddelde en Nederland staat daar ver boven.

xxx

Dus waarom bij ons zoveel meer kankerdoden dan in andere landen? Wat doen wij anders dan de inwoners van België? Bovendien gaan er in Nederland ook relatief meer vrouwen dood aan kanker dan in andere landen.

En dan is het natuurlijk heel gemakkelijk om het roken de schuld te geven:

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) registreert kanker in ons land. Dr. Otto Visser, hoofd kankerregistratie geeft aan dat in Nederland, zeker in vergelijking met andere landen, relatief veel vrouwen kanker krijgen.

,,Dat kan een verklaring zijn waarom het sterftecijfer bij ons zo hoog is. Vooral longkanker komt veel voor. In de jaren zeventig gingen steeds meer Nederlandse vrouwen roken, daar speelde de emancipatie bijvoorbeeld ook een rol in. In andere landen zijn vrouwen veel later pas gaan roken. Nu zie je juist een omgekeerd beeld en roken we steeds minder, maar de vrouwen die veertig jaar geleden met roken begonnen, zijn nu op leeftijd en krijgen relatief veel longkanker’’, aldus Visser.

Hoe dan ook, waar het gemiddelde aantal mensen dat doodgaat aan kanker in de EU één op vier is, zo is dat bij ons één op drie.

Wat bij ons wel hoger is dan in de meeste andere landen is de intensiteit van de wifinetwerken. De volgende kaart laat zien dat Nederland voor wat betreft wifi letterlijk een hotspot is.

straling europa nederlandOp deze kaart van Europa zijn de draadloze communicatienetwerken in beeld gebracht.
Nederland springt er duidelijk uit!
(geel is meer wifi; paars is minder) Bron: Wigle.net

Iedere vorm van elektromagnetische straling is kankerverwekkend en de intensiteit van de netwerken is de afgelopen jaren alleen nog maar verder geëxplodeerd. Bij dit alles is natuurlijk nog geen enkele rekening gehouden met de komende 5g killerstraling.

Waarschijnlijk is ons land ook een land met de meeste supermarkten en al die winkels puilen uit van de bewerkte voedsel- en suikerproducten. Beiden staan hoog op de lijst om na langdurig gebruik voor kanker te zorgen.

Het proces begint vrijwel altijd met ontstekingen die later chronische ontstekingen worden en vervolgens de grondslag vormen voor iedere ziekte.

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
privacy 1543008978

Zoals verwacht: het regent klachten bij de privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens

7518312384 d543fdea97 chemtrails e1468408624213

Maar wat doet CNN nu: sproeien van zonverduisterende chemicaliën in de atmosfeer, hét antwoord op klimaatverandering! We hebben toch al chemtrails?