in ,

Nederlanders zijn dromers, hebben bovengemiddeld veel vertrouwen in de politiek

Nederlanders hebben bovengemiddeld veel vertrouwen in de . De opkomst bij is hoog en Nederlanders denken meer dan anderen invloed te hebben op de politieke besluitvorming.

Dat blijkt uit een grootschalig internationaal onderzoek van de OESO in Parijs, de ‘club van rijke landen'. De studie richt zich op de welvaart en het welzijn in meer dan 40 landen.

hoort bij de landen waar het welzijn het hoogst is en de het laagst is, constateert de OESO.

Slechts 3 procent van de bevolking is ontevreden met zijn leven en maar 7 procent zegt geen vrienden of familie te hebben waar ze op terug kunnen vallen in geval van nood.

Ook werd onderzocht hoe mensen in die 40 landen naar hun politici kijken. Daaruit blijkt dat er in rijke landen breed wantrouwen leeft ten opzichte van de politiek.

Gemiddelde denkt slechts één op de drie mensen (33,8 %) invloed te hebben op het beleid van hun regering.

In Nederland ligt dat cijfer behoorlijk hoger: daar denkt ruim 39 procent van de bevolking invloed te hebben op de politiek.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europese patriotten manifesteren tegen Turkse aanval op Europa

Gaan we wéér: ‘Ministers wisten al in januari over schadelijkheid granuliet’ en hallo Halbe Zijlstra