in

‘Nederlands’ coronavaccin wordt getest op 60.000 mensen

De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson (J&J) begint met het testen van zijn experimentele coronavaccin, ontwikkeld door dochterbedrijf Janssen in Leiden. In totaal krijgen 60.000 vrijwilligers in de , Zuid- en enkele Zuid-Amerikaanse het vaccin toegediend.

Het gaat om een enkele dosis van het coronavaccin dat wordt getest en het is een van de zes vaccins die door de Europese Unie zijn gereserveerd.

Janssen is al begonnen met het produceren van het vaccin. De bedoeling is dat eind dit jaar de eerste resultaten naar buiten worden gebracht.

Mochten die gunstig zijn, dan kan het bedrijf een vergunning aanvragen voor het vaccin om in de Europese Unie op de markt te mogen worden gebracht.

Volgens J&J zullen verhoudingsgewijs veel mensen van boven de zestig jaar worden getest, omdat zij meer risico’s lopen op ernstige vormen van . In de worden ook veel mensen getest met een Afro-Amerikaanse, Latijns-Amerikaanse en inheems-Amerikaanse achtergrond.

Die bevolkingsgroepen worden namelijk relatief hard geraakt door de pandemie. Een deel krijgt een …

Lees verder bij de bron: WNL


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Op zoek naar de tweede coronagolf …

Vlamvertragers in huisstof: oorzaak van ADHD-achtig gedrag