in

‘Niet geteste coronadoden ontbreken in sterftecijfer RIVM, werkelijke aantal coronadoden veel hoger’

Verschillende huisartsen uit Brabant laten Zembla weten, dat ze bij de alleen de overlijdensgevallen moeten melden van wie bewezen is, dat ze hebben gehad.

Eduard Graat uit Uden, een van de grootste brandhaarden van : “Lang niet iedereen is getest, omdat er een terughoudend testbeleid is. Dus van alle patiënten die overlijden, staat niet altijd vast dat ze COVID-19 hebben gehad. Maar we hebben wel heel sterke vermoedens als huisarts, dat deze mensen daaraan zijn overleden.”

De huisartsen stellen, dat deze mensen niet worden meegenomen in de dagelijkse sterftecijfers over corona.

De artsen concluderen hieruit dat het werkelijk aantal sterfgevallen hoger is dan wat de cijfers vertellen. Het baart ze zorgen dat ze die gevallen, waarbij ze een ernstig vermoeden hebben dat het om corona gaat, nergens kunnen melden.

Een woordvoerder van het bevestigt dat het sterftecijfer alleen gebaseerd is op bevestigde gevallen van COVID-19.

Vermoedens van corona worden hierin niet meegenomen, want dan zouden de cijfers een vertekend beeld gaan geven. Iemand kan immers ook overleden zijn aan ‘gewone' influenza: griep.

Lees verder bij de bron: Zembla – BNNVARA via tpook


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

80% van de door China gestuurde coronatesten blijken niet te werken

Kijk! Voorbeeld van waarom de EU gewoonweg niet werkt: Winkel in grensdorp in tweeën gesplitst