in , ,

Nieuwe melkkoe: Bijna vier keer zoveel coronaboetes uitgedeeld als in de zomer

8028916634 407e54be95 New World Order

Politie en boa’s hebben de laatste maanden fors meer boetes uitgeschreven voor overtreding van de coronaregels dan in de periode daarvoor.

Ook in het openbaar vervoer werden meer mensen beboet omdat ze zich niet hielden aan de mondkapjesplicht.

Tussen eind oktober en begin december werden 6.766 processen-verbaal uitgeschreven voor overtredingen van de regionale noodverordening.

Dat is bijna vier keer zoveel als in de vier maanden daarvoor: tussen eind juni en eind oktober werden 1.610 pv’s uitgeschreven. Dat blijkt uit cijfers die het Openbaar Ministerie (OM) woensdag naar buiten heeft gebracht.

In 3.929 gevallen werd een strafbeschikking uitgevaardigd, de boete die het OM oplegt op grond van een proces-verbaal.

Voor overtreding van de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer werden tussen eind oktober en begin december ruim 1.700 strafbeschikkingen opgelegd.

Het aantal misdrijfzaken in relatie met corona (spugen naar agenten en handhavers) steeg minder sterk, met 26 nieuwe gevallen.

De regionale noodverordeningen waren tot 1 december van kracht. Vanaf die datum geldt de Tijdelijke wet Covid-19. Het stijgen van het aantal boetes loopt ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2016 11 19 13 49 58.eu20asielunie

Aantal illegalen is binnen paar jaar meer dan verdubbeld

f5c617be3b0a7ada 640 crisis

Riemen vast: Mogelijk wel verdubbeling van faillissementen horeca in 2021