in ,

Nieuwe soort: Maak kennis met Spike D614G, het nieuwe en verbeterde coronavirus

De dat het zou muteren in een gevaarlijkere stam lijkt te zijn bevestigd, aangezien uit onderzoek is gebleken dat een nieuwe, besmettelijkere stam van -CoV-2 wereldwijd de dominante vorm is geworden.

De nieuwe soort, die ‘Spike D614G' wordt genoemd, verspreidt zich sinds ten minste half februari in en verspreidt zich om in maart de dominante vorm te worden. Het is veel besmettelijker dan de oorspronkelijke soort die uit Wuhan is voortgekomen, om nog onbekende redenen.

Overal waar het opkwam, werd het zeer snel dominant en in sommige landen werd het binnen enkele weken de enige algemene soort. Het artikel merkt op dat de snelle wereldwijde verspreiding van het coronavirus het “voldoende gelegenheid biedt voor natuurlijke selectie om in te werken op zeldzame maar gunstige mutaties”. Bovendien, als het virus niet wegsterft als het weer in de zomer warmer wordt, zal er niets zijn om te voorkomen dat het muteert in steeds meer stammen.

Het onderzoek , dat is uitgevoerd door een gezamenlijk Amerikaans en Brits team onder leiding van Los Alamos National Laboratory, is voorafgaand aan collegiale toetsing vrijgegeven als ‘een vroege waarschuwing' voor andere onderzoekers. In zijn huidige vorm analyseren wetenschappers die het coronavirus over de hele wereld bestuderen mogelijk de genetische sequentie van de oudere stam, en daarom is het van cruciaal belang dat ze samenwerken met dit team om de laatste informatie te verkrijgen.

“We kunnen het ons niet veroorloven om blind te zijn als we en antilichamen naar klinische tests verplaatsen” , zei hoofdauteur Dr. Bette Korber, bekend van haar werk over .

Omdat de paper nog niet door vakgenoten is beoordeeld, is deze online gepubliceerd op de server BioRxiv. De reputatie van de betrokken wetenschappers suggereert echter dat de bevindingen deugdelijk zijn en met de grootst mogelijke ernst moeten worden genomen – het rapport is 33 pagina's lang en lacht kort. ‘Dit is moeilijk nieuws', zei Korber over de bevindingen.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Ruttes lockdown is oerdom, zal ons langdurig onze vrijheid kosten!’

Persoonsgegevens van 900.000 Nederlandse e-webcamsite CAM4 gebruikers gelekt, blijkt maar 93 personen