in ,

Nog meer subsidie voor de welgestelden, Wetsvoorstel: minder parkeergeld voor elektrische auto’s

Elektrische auto’s kunnen binnenkort mogelijk profiteren van een lager parkeertarief. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van en Waterstaat diende daarover vandaag een wetsvoorstel in.

Elektrische auto’s die goedkoper mogen dan wagens die rijden op diesel en : het plan klinkt de bezitter van zo’n ‘lokaal emissieloze’ auto als muziek in de oren.

Gemeenten mogen zelf bepalen hoe groot de korting op het parkeertarief wordt.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven vindt het een grote stap in de transitie naar emissieloze auto’s. ,,Lagere parkeertarieven zijn een belangrijk instrument om de transitie naar emissieloze voertuigen een extra impuls te geven”, schreef Van Veldhoven eerder aan de Kamer.

Het is vrij eenvoudig om onderscheid te maken in parkeertarieven, omdat de kentekenregistratie is gebaseerd op een systeem van emissieklassen voor motorvoertuigen.

Al in het voorjaar van 2019 kondigde de regering de regeling aan. De staatssecretaris heeft nu een voorstel ingediend om de gemeentewet op dat punt te veranderen, zo ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. De overheid is constant bezig onderscheid te maken om de bevolking tegen elkaar op te zetten. Is dit geen pure discriminatie? Straks gebeurd hetzelfde met de vaccins. Wanneer je niet dat vaccin heb, wordt je constant benadeeld en buiten gesloten. Als je niet doet wat WIJ zeggen, word je gestraft Dit is nog maar het begin!

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Coronaherstelfonds transferunie: EU-president biedt korting op EU-afdracht, Rutte lijkt om, nu Macron nog

Het grote geld verdienen in asielzoekersopvang: ‘Zo ziet asielindustrie als verdienmodel eruit’