in ,

Nog meer subsidie voor de welgestelden, Wetsvoorstel: minder parkeergeld voor elektrische auto’s

14691892782 99f2490148 tesla

Elektrische auto’s kunnen binnenkort mogelijk profiteren van een lager parkeertarief. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat diende daarover vandaag een wetsvoorstel in.

Elektrische auto’s die goedkoper mogen parkeren dan wagens die rijden op diesel en benzine: het plan klinkt de bezitter van zo’n ‘lokaal emissieloze’ auto als muziek in de oren.

Gemeenten mogen zelf bepalen hoe groot de korting op het parkeertarief wordt.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven vindt het een grote stap in de transitie naar emissieloze auto’s. ,,Lagere parkeertarieven zijn een belangrijk instrument om de transitie naar emissieloze voertuigen een extra impuls te geven”, schreef Van Veldhoven eerder aan de Kamer.

Het is vrij eenvoudig om onderscheid te maken in parkeertarieven, omdat de kentekenregistratie is gebaseerd op een systeem van emissieklassen voor motorvoertuigen.

Al in het voorjaar van 2019 kondigde de regering de regeling aan. De staatssecretaris heeft nu een voorstel ingediend om de gemeentewet op dat punt te veranderen, zo ….

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
marcrutte

Coronaherstelfonds transferunie: EU-president biedt korting op EU-afdracht, Rutte lijkt om, nu Macron nog

geld zak 1564129432

Het grote geld verdienen in asielzoekersopvang: ‘Zo ziet asielindustrie als verdienmodel eruit’