in , ,

Koopkrachtstijging? Gemeenten verdienen voor het eerst meer dan 1 miljard aan parkeren

Gemeenten verwachten dit jaar gezamenlijk 1 miljard euro aan parkeergeld op te halen. Het is voor het eerst dat het de parkeertarieven die magische grens passeren, blijkt uit cijfers van CBS.

Andere inkomstenbronnen die steeds belangrijker worden voor gemeenten zijn de OZB en de toeristenbelasting.

Begroting dekken

Volgens onderzoeker Corine Hoeben van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lokale Overheden, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen hebben gemeenten die belastinginkomsten ook hard nodig.

‘De parkeerbelasting mag je zo hoog maken als de gemeente zelf wilt. De opbrengst mag voor alle uitgaven worden gebruikt.

Van het Rijk moet de gemeentebegroting volledig dekkend zijn en om dit voor elkaar te krijgen kunnen gemeenten een paar belastingen omhoog gooien.

De parkeerbelasting is daar een voorbeeld van.’

Lees verder bij de bron: BNR Nieuwsradio


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nederland is doodziek !!!!!
Gast
1 jaar geleden

Burgers zijn dus massaal voorgelogen toen betaald parkeren werd ingevoerd. Weet U het nog: alleen op plaatsen waar erg veel parkeerdruk was zou betaald parkeren worden ingevoerd als middel en niet als bron van inkomsten. De werkelijkheid is dat overal betaald parkeren in ingevoerd. Dat is niets minder dan diefstal door de Nederlandse overheid.

De totale belastingdruk ligt dichter tegen de 80 a 90 % dan de 20 tot 40 % die vaak wordt genoemd omdat werkelijk op alles ook nog indirecte belasting wordt geheven. BTW, werkzaamheden door derden, grond waarop onze huizen zijn gebouwd (tot wel € 500 per m2), voertuigbelasting, wegenbelasting, belasting op verzekereingen…. Je verzint het niet !!!!! De lijst is eindeloos. Er klopt echt niets van ! Burgers worden massaal bestolen en afgeperst. En nog komt niemand in actie ….

Nederland wordt gerund als een corporatie die winst moet maken en waarschijnlijk is Nederland ook in wetgeving als corporatie zo opgezet. Welke jurist duikt daar eens in?
Precies zoals ook de VS tot voor zeer kort en misschien nu nog wel werd bestuurd door een corporatie, waarbij veel geld op de een of andere manier werd weggesluisd.

Negatieve rente: voorloper van het instorten van de schuldenberg

Oost Afrika geteisterd door sprinkhanenplaag van Bijbelse proporties