in , ,

Dr. Nicolaus Fest over de “Next Generation EU” (Nederlands ondertiteld)

2015 06 11 15 34 00.eu strop 02a e1461744767403

Goedendag! Vandaag in het het hulppakket van € 750 miljard van de EU tegen de coronacrisis. € 390 miljard als subsidies die niet terugbetaald hoeven worden, € 350 miljard als leningen.

Miljarden, waarvoor vooral de Duitsers zullen moeten dokken. Nieuwerwets heet het pakket van € 750 miljard NG EU, “Next Generation EU”.

En Next Generation klopt ook wel op een bepaalde manier: want het zijn vooral de komende generaties die onder de schandalige geldverkwisting zullen lijden, die hier werd besloten.

In het kort de belangrijkste punten:

  1. Twee derde deel van de nu besloten projecten, dus projecten voor ongeveer € 500 miljard, hebben niets te maken met de Covid-crisis. Hier gaat het om infrastructuur, digitalisering, warmte-isolatie enz. Allemaal dingen die de staten ook zonder Covid zouden hebben moeten aanpakken. Nu mag vooral de Duitse belastingbetaler er voor werken dat Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk de door hen zelf veroorzaakte problemen oplossen.
  2. Er wordt minder geïnvesteerd in onderzoek. Dat toont aan hoe belangrijk de belangen van de komende generaties tellen – niets! Spanje heeft al aangekondigd zijn sociale uitkeringen te verhogen. Men investeert dus niet in toekomstige arbeidsplaatsen, maar in directe consumptie. Net zoals in Frankrijk, Italië of Portugal.
  3. Ook is er minder voor de grensbewaking. Die zou tot vorige week nog enorm uitgebreid moeten worden. Nu wordt uitgerekend daarop bezuinigd. De mensensmokkelaars zullen juichen, en ook alle economische migranten. Want minder grensbewaking betekent meer migranten en nog meer volledige verzorging – dus meer consumptie, minder investeringen. En dat er alleen maar geschoolde arbeidskrachten uit , Afghanistan of Somalië komen, beweren zelfs de Groenen niet meer.
  4. De EU dient een eigen recht op het heffen van belastingen te krijgen. Dat is ongehoord! Een democratisch niet gelegitimeerde bureaucratie krijgt nu toegang tot de portemonnee van de burgers. Dat is net zoiets alsof de FIFA of het Olympisch Comité belastingen zouden kunnen heffen!
  5. De Europese Commissie dient zelf schulden te mogen maken. Voor deze schulden staan de natiestaten garant. Zodoende is de schuldenunie bezegeld, en de Portugezen en Italianen zeggen dat ook heel openlijk. Nu staat Duitsland voor een groot deel garant voor elke door de Europese Commissie opgenomen , ook al wordt die bijvoorbeeld alleen in , Roemenië of Bulgarije uitgegeven wordt. Het is zoals altijd: Duitsland betaalt.

Vooral de regelingen m.b.t. het recht om belasting te heffen en schulden op te nemen door de Europese Commissie zijn waarschijnlijk duidelijke schendingen van de Verdragen van Maastricht en Lissabon.

En ze schenden ook alle beloftes die aan  ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mondkapjesplicht 1229663731 scr

Lokale experimenten met verplichten mondkapjes; mag men dat wel eisen?

52e8d54a4857ab14ea898675c6203f78083edbed5356784c772a72 640 coronavirus

Gezondheidsverklaring medewerkers slachterij is fakemaatregel