in

Omdat het kan: Hogere belasting voor kleine ondernemer in coronatijd

rutte vvd afpakken
via https://twitter.com/bentualdepineut/

De kleine ondernemer gaat volgend jaar meer belasting betalen, waarschuwen twee grote koepels van belastingadviseurs in een officiële reactie op de Prinsjesdagbegroting. Juist veel kleine bedrijven hebben het zwaar vanwege alle beperkende corona-maatregelen en de haperende economie.

De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) vindt de lastenverzwaringen daarom ‘vreemd’ en ‘contraproductief’, en Register Belastingadviseurs (RB) noemt ze ‘teleurstellend’.

De overheid trad volgens hen adequaat en ruimhartig op met haar steunpakketten voor ondernemers, maar vraagt vanaf volgend jaar tegelijkertijd meer terug van kleine bedrijven.

“De overheid geeft dus met de ene hand, maar neemt dit met de andere hand deels weer terug”, oordeelt de NOB.

In het bijzonder gaat het bij ‘de kleine ondernemer’ om twee lastenverzwaringen – één voor zelfstandigen en één voor bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf (mkb). Zelfstandigen hebben vooral last van de afgebouwde zelfstandigenaftrek.

Jaarlijks mogen zzp’ers een vast bedrag van hun winst afhalen zodat ze minder aan de fiscus hoeven af te dragen. Dat aftrekbare bedrag zou volgens eerdere plannen al geleidelijk afgebouwd worden van 7500 euro naar 5000 euro.

Op Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat de zelfstandigenaftrek uiteindelijk naar 3240 euro wordt teruggebracht, en ook in een hoger tempo dan ….

Lees verder bij de bron: Trouw

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8028916634 407e54be95 New World Order

Zo ziet ongeveer het 12 stappenplan naar de ‘New World Order’ eruit 

gulf stream noaa

Omslagpunt voor het klimaat in Europa: de Golfstroom raakt buiten adem