in

OMT: Meer EU nodig en negatief reisadvies voor kerstvakantie, u blijft dus lekker thuis

Tijdens de kerstvakantie zal een negatief reisadvies gelden voor vakanties in het buitenland, verwacht het Outbreak Management Team (OMT), de belangrijkste adviseur van de regering gedurende de .

In het nieuwste advies stelt het OMT dat  in de zomermaanden ‘vele honderden’ mensen, vooral jongeren, met Covid-19 naar Nederland zijn teruggekomen van een vakantie in het buitenland.

Bovendien ging volgens metingen van de GGD slechts een kwart van de reizigers na een reis naar een zogenoemd ‘code oranjeland’ in quarantaine.

Daar komt bij dat het op veel plekken, zoals in de rij bij skiliften, moeilijk is 1,5 meter afstand te houden en dat wintersportvakanties vaak bezoek aan drukke horecagelegenheden betekenen, waar de risico’s op besmetting groter zijn.

Ervan uitgaande dat de situatie buiten Nederland deze winter qua risico op coronabesmettingen niet wezenlijk zal veranderen, zullen vakanties in het buitenland worden ontraden, zo verwacht het OMT.

In eigen land adviseert het OMT alleen op vakantie te gaan met huisgenoten of een beperkt aantal anderen. Familiebezoek tijdens de kerstvakantie moet ‘tot een minimum en directe familie’ worden beperkt.

Het OMT ziet het liefst in Europees verband afspraken over sluiting van horeca en een verbod op feesten en evenementen….

Lees verder bij de bron: AD.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
7 maanden geleden

De dictatuur gaat steeds verder. Wanneer stoppen we deze waanzin?

Ano
7 maanden geleden

Het percentage covid besmettingen onder allochtonen is veel hoger dan onder Nederlanders. Dat komt vooral door het negeren van de Corona regels tijdens de Ramadan. Ook was er sprake van dergelijke superspread events tijdens kerkdiensten van de bible belt. De bijdrage hier aan van terugkerende vakantiejongeren is minimaal. Vanuit politiek correcte overwegingen erkend de overheid dat niet, want die zoeken een makkelijke zondebok. Lees hier meer over op de website van Maurice de Hond en bekijk zijn podcasts.

Sinterklaas en Zwarte Piet ....
7 maanden geleden

Het is heel triest dat een heel groot deel van de bevolking als zombies met mondkapjes rondlopen …. Ik moet dan altijd denken aan mijn kinderjaren toen ik in Sinterklaas geloofde en daar ook maar moeilijk van af te brengen was.
Maar toen ik daar vanaf was, ben ik ook meer wantrouwig geworden. Dat was de les van Sinterklaas …. In plaats van aan te nemen wat anderen zeggen denk ik zelf na, ga op zoek naar informatie etc. Ik vertrouw de overheid niet meer want er gebeuren te veel gekke dingen ….
Maar goed … veel mensen zijn nog niet zover en lopen met mondkapjes op en weten niet dat zij met die mondkapjes op juist meer kans om ziek te worden. Ziek van een gewoon virus. NIks CV-19.

Eens zal de tijd wel komen dat op de TV een bericht komt dat CV-19 klaar is. Dat is dan voor de meute het signaal dat dat de waarheid is. Want wat op TV komt is waar …. De TV zal er niet bij zeggen dat de mensen zijn voorgelogen, want dat zou alleen maar leiden tot enorme frustratie en boosheid …. En de meute zal zich misschien de tijd van Sinterklaas herinneren ….. een les voor het leven ….

Experts roepen iedereen op: slik vitamine D tegen corona

De grote reset is al hier om de banken te redden: Schuldcontracten gaan prullenbak in, u krijgt een nieuwe hypotheek