in , ,

Onze EU-fanaat Premier Mark Rutte, die niet naar Brussel ging, gaat gewoon naar Brussel

rutte 141 v modPremium

De Franse -liefhebber Macron is verzwakt, ook bondskanselier Merkel. Hun gat in Brussel wordt steeds meer ingevuld door de Nederlandse premier , die ook wordt gecrediteerd voor hogere ambten.

EU-fan Mark Rutte heeft duidelijke ideeën over hoe zijn persoonlijke politieke toekomst eruit ziet: het Nederlandse hoofd van de regering wil na de Europese verkiezingen in mei president van de Europese Unie worden.

De Brusselse geruchtenmolen behandelt hem al als een potentiële opvolger van Donald Tusk. Rutte ontkent plichtsgetrouw zijn ambitie. Nee, hij wil geen topbaan in Brussel, benadrukt hij op aanvraag.

Doorslaggevende tegenstander van de euro-begroting

De Nederlander speelt al een cruciale rol in de EU als een uitgesproken tegenstander van het Macron-voorstel voor een eurobudget en een steeds meer geïntegreerde Europese Unie. Rutte ziet het als een persoonlijke vermaning van bondskanselier Angela Merkel om niet op het verkeerde spoor van Emmanuel Macron te gaan. Vanuit Ruttes oogpunt is dit budget niet gefinancierd, niet doordacht en niet effectief.

“Buig jezelf niet”, is zijn oproep aan Merkel. “Loop niet vooruit op de Europees-politieke belangen en electieve affiniteiten tussen Berlijn en Parijs, waar er in feite bovenal een verschil van mening heerst.” Beperkend tot de meester, brengt Rutte de beroemde uitspraak van Goethe uit de “Electieve Affiniteiten”.

Kondig minder aan – bereik meer

Less is more, is het motto van de EU voor Rutte. “Meer en meer , een steeds hechtere Unie – nee, niet voor mij”, benadrukte hij in 2018 voor het Europees Parlement in Straatsburg. De vraag naar meer en meer Europa is naar zijn mening alleen munitie voor populisten en EU-tegenstanders, die hij met succes vocht in Nederland.

Beloof minder, kondig minder aan – maar bereik het des te meer, is zijn recept. Meer bereiken, vooral in het vluchtelingenbeleid. “Ja, we moeten beter worden in termen van migratie,” zegt hij. “We moeten voorbereid zijn op de volgende migratiecrisis.”

Ouders bereikten Nederland volledig behoeftig

Wat doen verdrijving en vlucht, Rutte weet beter dan veel andere EU-leiders. Omdat zijn vader woonde eerst in de voormalige Nederlandse kolonie Indonesië, werd geïnterneerd tijdens de Tweede in een Japans werkkamp en later verdreven uit Indonesië.

Penniless bereikte Rutte's ouders Den Haag. Haar zoon Mark heeft dus niet het minste begrip van de houding solidair Polen en om vluchtelingen te accepteren onder geen enkele omstandigheid die komen over de Middellandse Zee naar Europa. Zelfs niet voor de bepaling van de regeringen in Warschau en Boedapest, gewoon negeren van de meerderheid beslissing om de distributie van de vluchtelingenstatus en daarmee een EU-wet.

“Een overeenkomst is een overeenkomst”, was het leidmotief van Ruttes keynote-toespraak voor het Europees Parlement. De moeilijke EU-compromissen moeten volledig door iedereen worden gedragen. Maar ondanks alle nadruk op principe, is Rutte duidelijk dat zelfs in Nederland de bereidheid om meer vluchtelingen te accepteren, Spanje, of Griekenland, laag is.

“Maak asielwet eerlijk en effectief”

De voormalige HR-manager van wordt beschouwd als een van de beste netwerkers in de EU. Bovenal onderhoudt hij een uitwisseling met de liberaal-conservatieve premier Lars Lökke Rasmussen van Denemarken. Denemarken is het land met de strengste asielwetgeving in Europa.

“We hebben om eerlijk te zijn en effectief te maken van de EU asielsysteem,” spreekt Rutte. “Als we collectief falen op dit punt, riskeren we de voordelen die ons de open Schengen grens hebben gebracht.”

Rutte is zich ervan bewust dat als de EU niet erg snel werken efficiënter en beter te voldoen aan de behoefte aan veiligheid van haar burgers niet voor de Europese verkiezingen, noch Merkel noch Macron, noch Rutte zal zelfs de overwinning van de rechtse stoppen populisten – of ze Marine Le hot pen, Viktor Orban of Matteo Salvini.

Ruttes sterke rol
Ralph Sina, WDR Brussel
Bron:https://www.tagesschau.de/ausland/rutte-139.html

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Turkey wall 2 1024x576

De door EU gefinancierde muur waar niemand over wil praten

gevangenis 1546089427

In bananenkoninkrijk Nederland is ontsnappen uit gevangenis niet strafbaar