in

Ook seksueel wangedrag bij Artsen zonder Grenzen

Hulporganisatie (AzG) werd in 2017 wereldwijd geconfronteerd met 24 gevallen van of ongewenst seksueel gedrag binnen de eigen organisatie. Dat heeft de medische hulporganisatie vandaag bekendgemaakt. ‘Afschuwelijk en onacceptabel', noemt de Nederlandse afdeling van AzG de misdragingen.

AzG zegt in totaal 146 klachten of meldingen te hebben ontvangen. ,,In veertig gevallen bleek er na een intern onderzoek sprake te zijn van misbruik of ongewenst gedrag”, zegt de organisatie in een persbericht. In 24 van de 40 bleken de feiten seksueel van aard te zijn.

Wereldwijd telt de niet-gouvernementele organisatie, die ongeveer 80 landen actief is, meer dan 40.000 vaste medewerkers. De Nederlandse tak van AzG, waaronder ook , Engeland en vallen, is actief in 25 landen en heeft zo'n 10.000 medewerkers. Van de 24 gevallen van seksueel wangedrag vallen er zeven onder deze afdeling, zo laat AzG weten.

,,Artsen zonder Grenzen heeft een zerotolerancebeleid: wangedrag is altijd onacceptabel. Wij doen er dan ook alles aan om onverantwoord gedrag te voorkomen”, zegt Nelke Manders, directeur van AzG Nederland. Het streven van de organisatie is om voor iedereen een veilige omgeving te creëren. ,,Voor onze medewerkers, onze patiënten en voor alle andere mensen waarmee wij in contact komen in onze projecten en op kantoren.”

Lees ook eens verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

SCHANDE: Het Europees Parlement in zitting

Eerste stap naar militaire snelweg Europa