in , ,

Opgelost: De aarde werd op 11 november meer dan 20 minuten opgeschud door vreemde seismische golven

magma 1543520932
skeeze / Pixabay

Mysterieuze seismische golven die drie weken geleden zijn opgepikt van Madagaskar tot , stellen wetenschappers voor een raadsel. Onderzoekers die de signalen hebben geregistreerd zeggen dat ze afkomstig waren uit een gebied voor de kust van het eiland Mayotte.

De golven werden op 11 november gedetecteerd en waren meer dan 20 minuten meetbaar. De meesten hebben er niets van gemerkt.

Ze lijken op golven die na zware aardbevingen worden waargenomen en die zich over enorme afstanden kunnen verplaatsen. In het gebied was op die dag echter geen zware . Mogelijke verklaringen voor de mysterieuze golven lopen uiteen van een meteorietinslag tot een onderzeese uitbarsting.

“Volgens mij heb ik nog nooit zoiets gezien,” zei seismoloog Goran Ekstrom van de Columbia University tegen National Geographic. De signalen vertoonden een zigzagpatroon en herhaalden zich elke 17 seconden, meldt National Geographic.

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl

Het was het instorten van een magmakamer in een vulkaan….

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
verenigde naties 1543510192

Een coup van regeringen tegen haar eigen volk, de VN-migratiepact’s vinden oorsprong in “Duitse oorlogsverklaring”

afrika 1543521794

11 leugens en mythes over ontwikkelingshulp aan en migratie uit Afrika