in , ,

Work until you drop: Pensioenleeftijd in toekomst omhoog naar 81 jaar

Het verhaal van wat er nu gebeurt in onze maatschappij had zo uit de koker van een Hollywoodproducent kunnen komen.

Je neemt het script van “The Hunger Games” met wat variaties en als elite ben je dan al een heel eind op weg.

Het gebeurt allemaal geleidelijk en vooral geniepig. Iedere keer wordt de burger iets verder uitgeperst door de overheid en iedere keer worden er meer en meer burgers niet alleen volkomen afhankelijk van die overheid, maar worden het ook arme grijze muizen.

Zo was er enkele dagen geleden het volgende bericht te lezen:

Het aantal bijstandsgerechtigden blijft groeien. Eind vorig jaar waren er 450.000 bijstandgerechtigden. Dat is een toename van 16.000 vergeleken met 2014. Vooral meer jongeren en 45-plussers zijn in de bijstand terechtgekomen. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Het aantal mensen met een bijstandsuitkering neemt sinds 2009 toe.

De komende jaren zal deze trend zich verder voortzetten en naarmate de problemen in de werkelijke economie steeds groter zullen worden, zal het bijstandsleger een enorme omvang krijgen.

Wanneer men straks een groot deel van de bevolking zover heeft dat ze volkomen afhankelijk zijn van die overheid, dan zal die overheid ook eisen gaan stellen. Die zullen dan liggen in het kader van het uitvoeren van bepaalde taken of werkzaamheden omdat anders de uitkering zal worden stopgezet.

De leeftijdsgrens waarop overheden straks over de slaven zullen kunnen beschikken, wordt steeds verder opgerekt. Mensen die een pensioen van de staat krijgen, zijn namelijk niet te verplichten dingen te doen. Die mensen zijn met pensioen en daar moeten ze vanaf blijven.

Als ze dus de pensioenleeftijd nu maar ver genoeg blijven oprekken, kunnen ze steeds langer over de slaven blijven beschikken.

Het systeem is eenvoudig. De centrale bankiers zijn druk bezig om bewust de wereldeconomie om zeep te helpen. Steeds minder mensen zullen straks in staat zijn om zelfstandig hun brood te verdienen en steeds meer mensen worden afhankelijk van een bijstandsuitkering die straks zal worden omgedoopt tot een basisinkomen.

Voor wat hoort wat en dus zullen er in de toekomst allerlei condities en voorwaarden komen voor mensen die een uitkering of een basisinkomen genieten. Ze staan beschikbaar voor de overheid die ze naar believen allerlei dingen kan laten doen.

Essentieel in dat hele verhaal is dat zoveel mogelijk mensen nu op korte termijn zo laat mogelijk met pensioen gaan.

Daarom zie je nu bijvoorbeeld al in de Engelse pers uitgebreide verhalen verschijnen over het verschuiven van de pensioengerechtigde leeftijd naar 75 jaar. Ook daar hebben ze nu, net als hier, systemen waarbij mensen steeds later met pensioen gaan, maar nu wordt er serieus gesproken over het oprekken daarvan naar een echt hoge leeftijd.

Volgens de verwachtingen zal het echt niet stoppen bij 75, maar wordt er nu al gesteld dat mensen zullen moeten doorwerken tot hun 81e om het systeem “betaalbaar” te houden.

Daar heeft men nu een variatie op bedacht van de uitdrukking: “Shop until you drop” wat nu is geworden “Work until you drop”.

Wij gaan in sneltreinvaart richting een maatschappij zonder contant geld en zonder werk waarbij de grote massa de hand moet ophouden bij de overheid. Een overheid die bepaalt wat voor soort werk je gaat doen en of je nog wel of niet acceptabel bent als burger in de maatschappij.

Lees verder bij de Bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pascal Eshuis
4 jaren geleden

In 1950 was de gemiddelde levensverwachting voor een man 70,29 jaar; Inmiddels is de gemiddelde levensverwachting voor de man 79,66 jaar. Indien niet vergeten zou zijn om vanaf het begin de pensioenleeftijd te her-indexeren zou hier verder geen discussie over zijn. De pensioenleeftijd zou dan nu zijn 73,66 jaar.

4 jaren geleden

En dan hadden we nu al die ontevredenheid niet en al dat onredelijke gedoe over de laatste kabinetten. Zij zijn opgescheept met problemen uit het verleden plus een crisis en nog wat van die kleinigheden. Ik word dat alleen maar katten en schelden zo zat. En nee, ik ben ook niet rijk en heb ook jaren lang gewerkt en ik stem niet op de VVD maar zal me er ook nooit toe verlagen op de PVV te stemmen.

Hans
Antwoord aan  Lieneke van Rooijen
4 jaren geleden

Gezwam. dit kabinet is Helemaal niet opgscheept met een vorig kabinet of kabinetten.
Vanaf 11/9/2001 [de grootste administratieve coup en oplichting ooit] -moesten alle bestuurders in Europa de gehele maatschappij ombouwen -en dit “op alle gebieden” gelijk laten lopen met de VS. Hun opdrachtgever was.de elite in Amerika. Die Rijken waren in de jaren ’30 gevlucht voor de Nazi’s naar de VS,
.
De opdracht was : “totale ombouw “van een samenleving naar participatie maatschappij” deze ombouw veroorzaakte juist deze CRISIS. Het gehele verhaal over een crisis is een ontstellend groot bulshit-verhaal -en klopt voor 0,0%..
.
We gingen ineens van rechtssoevereiniteit [met een eerlijke rechtspraak] naar een staatssoevereiniteit [voor staatssoevereiniteit zie bij lodewijk de IV]. In een staatssoevereiniteit heb je als burger weinig tot 0 % recht. Alleen de prerogatieven komen bij een rechter uit [dat zijn economisch sterken]. We gingen Van trias politica naar staatsterrorisme [inclusief alle aanslagen] en totale machts-controle. In ieder geval leven we niet meer in een democratie en/ of rechtstaat- maar in een maatschappij van willekeur en staatscontrole Wakker worden !!

Hardwerkend Nederland op laatste plaats met aantal vakantiedagen West-Europa

90% van asielzoekers is economische migrant: Vluchtelingen in Gratisland