in ,

2018 is officieel “het slechtste jaar ooit” met 93% van alle activa omlaag, erger dan de “grote depressie”

stevepb / Pixabay

Twee maanden geleden hebben we voor het eerst laten zien wat Deutsche Bank “een vrij fascinerende statistiek” noemde, namelijk dat eind oktober 89% van de activa waarover de Duitse bank gegevens verzamelt voor haar jaarlijkse langetermijnstudie, een negatief totaalrendementjaar had tot op heden uitgedrukt in dollars.

Dit was het hoogste percentage ooit geregistreerd op basis van gegevens uit 1901, waardoor de 84% -hit in 1920 werd overschreden.

In een reactie op deze opvallende observatie van een markt waarin letterlijk niets werkte, Deutsche Bank zei dat “dit is wat er gebeurt als de overgrote meerderheid van de wereldwijde activa zijn duur in het verleden als gevolg van extreme monetaire beleid. Wanneer het tij keert heb je meer kans om massale negatieve maanden te krijgen in plaats van rotatie van dagaandelen in obligaties of visa versa. “

Fast Forward to today, toen hij opging met het thema wegebben liquiditeitstijgingen, schrijft Jim Reid in Deutsche Bank in zijn laatste Early Morning Reid voor 2018: “2018 is als een opstandige tiener die zich plotseling bewust is van zijn eigen geest, onafhankelijkheid en de de wereld om hen heen na jarenlang te zijn begeleid en overhaast in alles wat ze doen.”

Hij merkt ook op dat “piek QE naar QT en de Fed-rentetarieven dit jaar vier keer zo hoog genoeg zijn geweest om een ​​aanzienlijk deel van de op liquiditeit geïnspireerde rendementen van activaprijzen van het pre-aanscherpingstijdstip om te keren. Een beetje zoals Road Runner galloping van de klif alleen om plotseling naar beneden te kijken. ”

Maar het allerbelangrijkste is dat Reid opmerkt dat de grafiek in kwestie die sinds 1901 elk jaar het percentage van de wereldwijde activa op een dollar-aangepaste basis weergeeft, “de meest gevraagde kaart was waartoe we ooit zijn betrokken”, en zoals hieronder wordt bijgewerkt, blijft 2018 doorgaan met het is het slechtste jaar ooit op deze maatregel met 93% van de activa die momenteel minder goed zijn dan de jaren van de Gread Depression – en een stijging van 89% aan het einde van oktober.

De record bearish print is des te fascinerender, aangezien slechts één jaar geleden, 2017 het ‘beste’ jaar ooit was voor markten op deze maat, toen slechts 1% van de activa eindigde met een negatief totaalrendement in dollar (alleen de Filippijnse obligatiemarkt was negatief).

Wanneer deze twee extreme jaren in context worden geplaatst, is sinds 1901 het gemiddelde dat 29% van de activa een bepaald jaar met een negatief totaalrendement afsloot, waardoor Deutsche uitriep dat het “een verbazingwekkende paar jaar is geweest, toch als we van het ene uiterste naar het andere slingeren”. de andere. Het is misschien geen verrassing dat in deze tijd grote centrale van de DM zijn overgestapt van de mondiale QE naar de wijdverspreide QT. ”

Het oppakken van over dit thema, onlangs merkte ook op dat 2018 een “historisch slecht jaar”, eraan toevoegend dat “als men op zoek naar een reden waarom het moeilijk is geweest om een multi-asset belegger dit jaar, kijk dan niet verder; er is geen plek om te verbergen . ‘

Dat gezegd hebbende, Reid – die van oudsher behoorlijk bearish is – kijkt met enige hoop vooruit en de verwachting dat de markt een beetje teveel van het slechte nieuws heeft ingeprijsd:

We denken dat 2019 opnieuw moeilijk zal zijn om dezelfde redenen als we dachten dat 2018 zou zijn, maar geloven dat op de korte termijn de markten te snel hebben gereageerd en te ver zijn gegaan.

Of een neergang zich na afloop van het volgende jaar al dan niet materialiseert, de markten zouden deze prijs kunnen verhogen naarmate 2019 zich verder ontwikkelt, wat een probleem zou zijn. Niets is echter voorbestemd en misschien is de meest waarschijnlijke manier om deze cyclus langer te verlengen via een beleidsfout van de Fed (niet verstrakken naar hogere ) of als de inflatie echt hierheen rolt. Als ze om de een of andere reden niet in 2019 de verhogen, kan dit de bochten steiler maken, het risico vergroten en de cyclus verlengen. Dus allemaal om nog voor te spelen. Niets is in steen gebeiteld.

 

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Der Spiegel, groot bestrijder van ‘fake news’ bracht zelf jarenlang dit soort ‘nieuws’

Politie moet gegevens beter beveiligen van de Autoriteit Persoonsgegevens