in

Politiek vraagt opheldering aan minister Kaag over mogelijke terreursubsidie

Nederland zou al jarenlang geld geven aan een Palestijnse organisatie die banden heeft met het terroristische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, en waarschuwingen hierover negeren.

SGP, PVV en ChristenUnie hebben minister Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) om opheldering gevraagd.

In een artikel op de website van “UK Lawyers for Israel” (UKLFI) wordt gesteld dat Nederland waarschuwingen dat het geld geeft aan een organisatie met „meerdere banden” met een terroristische groepering, negeerde.

De organisatie Union of Agricultural Work Committees (UAWC) ontving 10 miljoen dollar in de periode 2013-2016 en 13 miljoen dollar in de periode 2017-2020, aldus het bericht.

UKLFI zegt in mei 2019 een brief te hebben geschreven aan het hoofd van de Nederlandse vertegenwoordiging in de Palestijnse gebieden, waarin werd gewezen op de „vele banden” tussen UAWC en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), een als terroristisch aangemerkte organisatie.

UKLFI wees in het bijzonder op ene Abdul Razaq Farraj, werknemer van UAWC. Hij zou zijn aangeklaagd voor het autoriseren van een bomaanslag op een Israëlische familie in ….

Lees verder bij de bron: RD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

De gedachtenpolitie is in oprichting

Let op uw kinderen: Politie waarschuwt voor gevaarlijke cocktail met hoestdrank