in , ,

Prins Charles waarschuwt leiders: We hebben 18 maanden om de wereld te redden

climate change 1563015709
TheDigitalArtist / Pixabay

De Prins van Wales heeft de wereldleiders gewaarschuwd dat ze 18 kritieke maanden hebben om de klimaatverandering op te lossen en het evenwicht in de natuur te herstellen, waardoor het voortbestaan ​​van de mensheid wordt gewaarborgd.

De Prins, sprekende ministers van Buitenlandse Zaken uit het Gemenebest, zei dat ze “uniek gepositioneerd” waren om de wereld te leiden door een voorbeeld te nemen, en hen aan te moedigen ambitie te combineren met “de praktische actie die vereist is”.

Hij sprak als het toekomstige hoofd van het Gemenebest, een positie die vorig jaar werd bevestigd tijdens een congres in Londen, en benadrukte dat in de komende 18 maanden “kritische bijeenkomsten zullen worden gehouden die samen de wereldwijde agenda voor het komende decennium bepalen”.

De leiders van landen van het Gemenebest zullen volgend jaar in Rwanda bijeenkomen voor een top van een week, waarop ze de “onvergelijkbare uitdagingen zullen bespreken die worden veroorzaakt door snelle klimaatverandering en verlies van biodiversiteit”.

In een toespraak tijdens een receptie in Clarence House, zei de prins: “Dames en heren, ik ben er vast van overtuigd dat de komende 18 maanden ons vermogen zullen bepalen om de klimaatverandering op het niveau van overlevenden te houden en de natuur terug te brengen naar het evenwicht dat we nodig hebben voor onze overleving.

“De Commonwealth Heads of Government Meeting van volgend jaar kan daarom niet belangrijker zijn en ik kan alleen maar zeggen hoeveel ik ernaar uitkijk, naar ik hoop, om jou en je leiders in Kigali te zien, zodat we erin zullen slagen ons niveau van ambitie te verhogen, terwijl het overeenkomt met de praktische actie die vereist is.

“Ik geloof echt dat het Gemenebest uniek gepositioneerd is om de krachten te bundelen en de wereld te leiden door een voorbeeld te nemen.”

“En uw Excellenties, voor wat het waard is, sta ik klaar om u te ondersteunen bij deze inspanningen en om het Gemenebest een voortrekkersrol te laten spelen in een wereldwijde oplossing.”

De Prins heeft lang gesproken over zijn diepe bezorgdheid voor de toekomst van de planeet, en spoorde leiders aan zich te concentreren op de dreiging van de klimaatverandering.

Hij prees de gedeelde waarden van het Gemenebest en zei: “Deze eenheid en kracht zullen de komende jaren van vitaal belang zijn, want zoals jullie ons maar al te goed kennen, staan ​​we voor ongeëvenaarde uitdagingen veroorzaakt door snelle klimaatverandering en verlies van biodiversiteit.

Volledig verhaal hier.

Lees verder bij de bron: Watts Up With That?

Knettergek!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dakloos 1563002233

Aantal economisch daklozen(baan maar zonder huis) blijft groeien door beste kabinet ooit

12841238 994b3796c1 Mad cow disease

Gekke-koeienziekte terug van nooit weggeweest: mensen ‘geruisloos besmet’, VK op rand tweede epidemie