in , ,

Radioactieve Fukushima-deeltjes gevonden in de Beringstraat van Alaska

slightly_different / Pixabay

Radioactieve deeltjes uit de Japanse kerncentrale van Fukushima Daiichi zijn zo ver naar het noorden afgedreven naar een afgelegen eiland in de Beringstraat, volgens wetenschappers van de Universiteit van Alaska in Fairbanks.

Zeewater dat vorig jaar werd verzameld nabij St. Lawrence Island bevatte een lichte verhoging van het cesium-137-gehalte, een door de mens gemaakt radioactief isotoop gevormd tijdens kernsplijting.

Volgens Reuters zijn  de niveaus van cesium in Alaska veel te laag om een ​​gevaar voor de te vormen – omdat mensen zijn “vrijgemaakt” om niveaus te gebruiken die zo’n drieduizend keer hoger zijn dan die in de Beringzee, volgens de Environmental Protection Agency .

Water werd gedurende meerdere jaren gesampled door Eddie Ungott, een inwoner van het dorp Gambell op het noordwestelijke puntje van St. Lawrence Island. Het eiland, hoewel onderdeel van de staat Alaska, is fysiek dichter bij Rusland dan bij het vasteland van Alaska, en bewoners zijn meestal Siberische Yupik met familieleden in Rusland.

Fukushima-gekoppelde radionucliden zijn gevonden zo ver weg als de wateren van de Stille Oceaan voor de Amerikaanse westkust, British Columbia en de Golf van Alaska.

Totdat het meest recente St. Lawrence Island-monster werd getest door de Woods Hole Oceanographic Institution, werd het enige andere bekende teken van Fukushima- in de Beringzee in 2014 ontdekt door de National Oceanic and Atmospheric Administration. – Reuters

In 2014 werden sporen van Fukushima-straling gevonden in het spierweefsel van pelsrobben op het St. Paul Island in de zuidelijke Beringzee, maar er was toen nog geen watertest uitgevoerd, volgens Gay Sheffield, een Sea Grant adviseur op zee, gevestigd in Nome, Alaska.

Drie van de zes reactoren in de Fukushima Daiichi-fabriek zijn in maart 2011 omgesmolten na een aardbeving met 9.0 magnitude en de daaropvolgende tsunami sloeg de back-upgeneratoren van de installatie buiten werking, waardoor de pompen die nodig waren voor het koelen van de reactoren werden uitgeschakeld.

Sindsdien is er straling gedetecteerd aan de westkust – inclusief Californische wijn, de kust van Oregon en blauwvintonijn die migreren uit wateren nabij Japan naar de westkust van Californië en Mexico.

En hoewel vrijwel elk rapport over Fukushima-fallout aan de westkust aangeeft dat ‘de dosis meetbaar maar extreem laag is’, is het moeilijk om de langetermijneffecten van zelfs lage niveaus van blootstelling gedurende uw hele leven te voorspellen.

Degenen die dichter bij de ramp waren, zoals verschillende van de first responders op de USS Ronald Reagan, zijn vervolgens gediagnosticeerd met verschillende vormen van kanker en andere ziekten.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De anti boerka,nikab en helm wet vanaf 1 augustus 2019 van kracht, niemand die zich eraan houdt

WWF(Wereld Natuur Fonds) onderzocht eigen gruweldaden, besluit om maar te zwijgen