in , , , ,

Recessie! Volume wereldwijde luchtvracht stort in elkaar

recession
Mediamodifier / Pixabay

John Kemp van Reuters waarschuwt dat de wereldwijde luchtvrachtvolumes over de hele wereld “tegen een van de snelste tarieven sinds het einde van de grote ” aan het vallen zijn in een onheilspellend teken dat de wereldwijde gesynchroniseerde vertraging aan kracht wint.

Kemp zegt dat verschillende vormen van vrachttarieven (lucht, land en of zee) een veel kortere lag hebben dan traditionele macro-economische statistieken, wat betekent dat ze een “goede barometer voor de gezondheid van de economie” zijn.

Luchtvracht vervoert hoogwaardige vracht en reageert direct op veranderingen in de vraag, waardoor het een uitstekende voorlopende indicator is voor wereldwijde economische activiteit.

Kemp's Global Air Freight-chartbook laat zien dat het vrachtvolume op grote luchthavens over de hele wereld afneemt, een teken dat de wereldwijde productie nog moet dalen ( we hebben dit ook geschetst in een rapport over JPMorgan Global Manufacturing PMI blijft duiken).

2019 05 07 06 30 25 0

De eerste grafiek toont de luchtvrachtvolumes van Hong Kong International Airport tussen februari en april met 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

hk20air20freight20rate

Heathrow Airport meldde dat het volume in diezelfde periode met 3% daalde en de groeipercentages kelderden naar dieptepunten van twee jaar.

london20air20freight20volume

Op Memphis International Airport steeg het volume met 1% in 1Q19, maar dat daalde ten opzichte van 5% in de zomer 2018.

memphis20air20freight20volume

Memphis groeide 1% in binnenlandse vrachtzendingen, maar internationale vracht daalde met 1%, wat consistent is met Amerikaanse importeurs die trachten de deadline voor de tarieven op Chinese goederen te verslaan.

Vorige maand meldden we dat het CPB, het Nederlandse Bureau voor Economische Beleidsanalyse, onthulde dat het wereldhandelsvolume in de drie maanden tot januari 1,8% was gedaald in vergelijking met de voorgaande drie maanden.

world20trade20data 0

Meer in het bijzonder, TAC Indices, de belangrijkste leverancier van luchtvrachttarieven over de hele wereld, toont het luchtvrachttarief van naar Noord-Amerika in Hongkong-dollar versus per kilo ingestort -42% van november tot begin april (een totaal van 17 weken van dalingen) .

2019 05 13 10 56 13

Het epicentrum van de groeivertraging concentreert zich op routes van en naar Azië. Luchtvrachtvolumes vertragen ook van en naar Noord-Amerika en van en naar .

“De omstandigheden in de sector blijven een uitdaging”, aldus het maandelijkse vrachtbericht van de International Air Transport Association (IATA). “Het luchtvrachtsegment ondervindt nog steeds verschillende tegenwind voor groei.”

“De groei (in luchtvracht) zal waarschijnlijk de komende maanden minimaal gematigd blijven,” meldde de IATA.

De versnelling van de handelsoorlog tussen de VS en kan leiden tot een recessie in de wereldhandel. Washington heeft afgelopen vrijdag een tarief van 25% opgelegd op $ 200 miljard aan goederen die uit China zijn geïmporteerd. In een haperende handelsoorlog sloeg China maandag een tarief van 25% op $ 60 miljard aan Amerikaanse goederen op maandag.

Luchtvracht heeft de neiging om onder druk te komen door vertragingen in de mid-cycle en end-of-cycle recessies, zei Kemp.

De huidige vertraging is vergelijkbaar met eerdere mid-cycle downturns in 2015/16, 2012/13 en 2011/12, evenals de end-cycle Dot Com-buste in 2001/02.

De daling van het luchtvrachtvolume bevestigt dat de wereldwijde gesynchroniseerde groeivertraging nergens dichtbij ligt, omdat de verdere escalatie van de handelsoorlog waarschijnlijk zal leiden tot een verdere afname van de wereldwijde groei in de 2H, niet een rebound zoals velen op Wall Street geloven.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2016 11 19 13 49 58.eu20asielunie

Vergrijzing opvangende Syrische raketgeleerden werken amper, blijken psychische tijdbommen

kuzu moskee

Beeld! Provocateur Tunahan Kuzu (DENK) gearresteerd door Israëlische soldaten