in , , , , , ,

Vergrijzing opvangende Syrische raketgeleerden werken amper, blijken psychische tijdbommen

2016 11 19 13 49 58.eu20asielunie

Leugen nummer heelveel van de Nederlandse overheid

De meeste Syriërs in Nederland zijn bezig met het leren van de Nederlandse taal, maar ze werken nog amper. Tweederde van de Syrische statushouders, dat zijn voormalige asielzoekers die inmiddels een vergunning hebben gekregen, had in 2017 geen werk en was ook niet werkzoekend.

Dat blijkt uit een studie van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) die vandaag wordt gepresenteerd. Maar liefst 80 procent volgde een taalcursus, aan de andere kant deed slechts 11 procent van de Syriërs betaald werk.

Nummer één daarin is de groep die alleen een taalcursus volgt (25 procent). De groep die de taalcursus combineert met vrijwilligerswerk is daarna het grootst (12 procent), gevolgd door de combinatie van taalcursus en stage (8 procent).

Uit het onderzoek blijkt eveneens dat vier op de tien Syriërs psychisch ongezond zijn. Ze zijn bijvoorbeeld vaak somber, ’down’ of erg zenuwachtig en niet vaak kalm, rustig en gelukkig.

Tegelijkertijd hebben relatief weinig Syriërs (8 procent) contact gehad met een psychiater of psycholoog.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Hoe moet het nu ooit goed komen met de “vergrijzing” van Nederland?

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
42683986430 36859d15c2 AliExpress

Consumentenbond gaat AliExpress slopen wegens verkoopvoorwaarden

recession

Recessie! Volume wereldwijde luchtvracht stort in elkaar