in

Rechtszaak om openbaarmaking stikstofcijfers RIVM

3900452959 71a6ce5838 RIVM

Het Mesdag Zuivelfonds en de organisatie stikstofclaim hebben een rechtszaak tegen de Staat aangespannen met cijfers over stikstof als inzet.

Ze eisen “openheid en transparantie” over berekeningen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), “inclusief onderliggende data”.

Zowel het RIVM als het kabinet heeft altijd gezegd dat de cijfers en methodes gewoon openbaar zijn en voor iedereen te raadplegen.

Maar het Mesdag Zuivelfonds, een soort denktank voor de melkveehouderij, stelde eind september al gegevens te missen en schakelde een advocaat in om die op te eisen. Volgens het fonds is daar niet aan voldaan.

Het RIVM heeft na het verzoek veel extra gegevens verstrekt of op de website geplaatst. Het instituut twijfelt nog over het vrijgeven van een dataset met cijfers over de stikstofuitstoot van individuele bedrijven.

Dat zou op gespannen voet kunnen staan met wetgeving over privacy en gegevensbescherming.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
amsterdam 1546607959

Amsterdamse topambtenaren zijn graaiende zakkenvullers met enorme oprotpremies, schuld van D66

2929122100 bf5be87d21 camera privacy1

Zorgen over toename cameratoezicht scholen: ‘Vrijheid leerlingen in geding’