in ,

Roep om lockdown klinkt steeds luider, Wereldgezondheidsorganisatie: ‘Lockdowns verslaan het virus niet’

Blijf thuis om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt, die oproep klinkt luid en duidelijk op alle . De Rijksoverheid zette zelfs een in om de boodschap van afstand houden en zo nodig thuis blijven nadrukkelijk te verspreiden.

Nadat gisteren beelden opdoken van allerlei drukke plekken, vragen veel Nederlanders iedereen om zich aan te passen. Hoewel het niet verboden is de straat op te gaan, roepen bekende en onbekende Nederlanders, ziekenhuismedewerkers, politici en officiële instanties de mensen op om thuis te blijven en afstand te houden.

#blijfthuis

Rond 11.30 uur werd een NL-Alert verspreid in verband met het coronavirus. “Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona. Keep your distance to others.”

Lees verder bij de bron: NOS

De gezondheidsorganisatie heeft zondag gewaarschuwd dat lockdowns het coronavirus niet verslaan. “Het gevaar van lockdowns treedt op als alle maatregelen worden opgeheven. Dan kan het virus opnieuw opduiken”, aldus expert noodsituaties Mike Ryan.

Volgens hem moet er meer aandacht gevestigd worden op het vinden van de personen die besmet zijn met het virus, en het in kaart brengen van hun laatste sociale contacten.

In gesprek met BBC News gaat Ryan ook in op de vooruitzichten op een . “Dat gaat nog zeker een jaar duren, hoewel er de laatste periode goede stappen zijn gezet.”

De adviezen van de WHO bleken eerder leidend voor de bestrijding van het coronavirus binnen . Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het , herhaalde eerdere uitspraken van de WHO, namelijk dat “bij het opengaan van een land het virus meteen weer infectiehaarden zal oproepen”.

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Van coronamaatregelen naar een ware dictatuur

Europese overheden mogen locatiegegevens van burgers verzamelen en gebruiken voor coronabestrijding