in ,

Roep om lockdown klinkt steeds luider, Wereldgezondheidsorganisatie: ‘Lockdowns verslaan het virus niet’

52e9d6404d5baf14ea898675c6203f78083edbed575678417c2f7a 640 corona

Blijf thuis om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt, die oproep klinkt luid en duidelijk op alle sociale media. De Rijksoverheid zette zelfs een NL-Alert in om de boodschap van afstand houden en zo nodig thuis blijven nadrukkelijk te verspreiden.

Nadat gisteren beelden opdoken van allerlei drukke plekken, vragen veel Nederlanders iedereen om zich aan te passen. Hoewel het niet verboden is de straat op te gaan, roepen bekende en onbekende Nederlanders, ziekenhuismedewerkers, politici en officiële instanties de mensen op om thuis te blijven en afstand te houden.

#blijfthuis

Rond 11.30 uur werd een NL-Alert verspreid in verband met het coronavirus. “Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona. Keep your distance to others.”

Lees verder bij de bron: NOS

De gezondheidsorganisatie WHO heeft zondag gewaarschuwd dat lockdowns het coronavirus niet verslaan. “Het gevaar van lockdowns treedt op als alle maatregelen worden opgeheven. Dan kan het virus opnieuw opduiken”, aldus expert noodsituaties Mike Ryan.

Volgens hem moet er meer aandacht gevestigd worden op het vinden van de personen die besmet zijn met het virus, en het in kaart brengen van hun laatste sociale contacten.

In gesprek met BBC News gaat Ryan ook in op de vooruitzichten op een vaccin. “Dat gaat nog zeker een jaar duren, hoewel er de laatste periode goede stappen zijn gezet.”

De adviezen van de WHO bleken eerder leidend voor de bestrijding van het coronavirus binnen Nederland. Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, herhaalde eerdere uitspraken van de WHO, namelijk dat “bij het opengaan van een land het virus meteen weer infectiehaarden zal oproepen”.

Lees verder bij de bron: NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1631494 042a25a9b9 crisis

Van coronamaatregelen naar een ware dictatuur

55e5dd414e53a814ea898675c6203f78083edbed5757754f702c7d 640 smartphone location

Europese overheden mogen locatiegegevens van burgers verzamelen en gebruiken voor coronabestrijding