in ,

Van coronamaatregelen naar een ware dictatuur

Dankzij de vergevorderde medische wetenschap bevinden we ons waarschijnlijk in een betere situatie dan ooit in de om met een virusuitbraak om te gaan, meent de Israëlische futuroloog Yuval Harari.

Tot zover het goede nieuws…

…Als we niet oppassen, waarschuwt Harari, leidt deze tot een versnelde ontwikkeling van totalitaire regimes.

De huidige epidemie zal extreme maatregelen rechtvaardigen, zoals biometrische bewaking. We hebben al de om de hele bevolking te monitoren en bijvoorbeeld het uitbreken van een nieuwe ziekte waar te nemen wanneer die nog maar net begint.

Het is heel gemakkelijk alle geïnfecteerde mensen te volgen en precies te weten waar ze zijn en wat ze doen. Maar zo'n bewakingssysteem kan dan ook worden gebruikt om andere dingen te moni­toren: wat mensen denken, wat ze voelen.

Het echte gevaar, stelt Harari, is dat voortdurende controle op biometrische signalen ook na de noodsituatie van kracht blijft. Het kan de basis vormen voor een extreem totalitair regime.

Mensen zijn zelf ook snel geneigd hun gezondheid als hoogste goed te zien.

“Ik dat ons een grote strijd tussen privacy en gezondheid te wachten staat, waarbij mensen uiteindelijk ervoor kiezen hun privacy op te geven ten bate van hun gezondheid.”

Alles bij de bron; Trouw

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

Photo by Neil T


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Andere economische tijden: de grote omwenteling 2020

Roep om lockdown klinkt steeds luider, Wereldgezondheidsorganisatie: ‘Lockdowns verslaan het virus niet’