in ,

Van coronamaatregelen naar een ware dictatuur

1631494 042a25a9b9 crisis

Dankzij de vergevorderde medische wetenschap bevinden we ons waarschijnlijk in een betere situatie dan ooit in de geschiedenis om met een virusuitbraak om te gaan, meent de Israëlische futuroloog Yuval Harari.

Tot zover het goede nieuws…

…Als we niet oppassen, waarschuwt Harari, leidt deze epidemie tot een versnelde ontwikkeling van totalitaire regimes.

De huidige epidemie zal extreme maatregelen rechtvaardigen, zoals biometrische bewaking. We hebben al de technologie om de hele bevolking te monitoren en bijvoorbeeld het uitbreken van een nieuwe ziekte waar te nemen wanneer die nog maar net begint.

Het is heel gemakkelijk alle geïnfecteerde mensen te volgen en precies te weten waar ze zijn en wat ze doen. Maar zo’n bewakingssysteem kan dan ook worden gebruikt om andere dingen te moni­toren: wat mensen denken, wat ze voelen.

Het echte gevaar, stelt Harari, is dat voortdurende controle op biometrische signalen ook na de noodsituatie van kracht blijft. Het kan de basis vormen voor een extreem totalitair regime.

Mensen zijn zelf ook snel geneigd hun gezondheid als hoogste goed te zien.

“Ik denk dat ons een grote strijd tussen privacy en gezondheid te wachten staat, waarbij mensen uiteindelijk ervoor kiezen hun privacy op te geven ten bate van hun gezondheid.”

Alles bij de bron; Trouw

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

Photo by Neil T cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
domino 665547 640

Andere economische tijden: de grote omwenteling 2020

52e9d6404d5baf14ea898675c6203f78083edbed575678417c2f7a 640 corona

Roep om lockdown klinkt steeds luider, Wereldgezondheidsorganisatie: ‘Lockdowns verslaan het virus niet’