in , ,

Rusland: 2 maanden lang geen alcohol drinken na toediening COVID-19-vaccin

lachen 1567530522
KELLEPICS / Pixabay

Russische functionarissen waarschuwen burgers om gedurende twee maanden alcohol te vermijden nadat ze het COVID-19-vaccin van het land hebben ontvangen – moeilijk te slikken nieuws voor een van ‘s werelds zwaarst drinkende landen.

De waarschuwing kwam van de Russische vice-premier Tatiana Golikova, die in een interview zei dat Russen extra voorzorgsmaatregelen zullen moeten nemen gedurende de 42 dagen die nodig zijn voordat het Sputnik V-coronavirusvaccin effectief wordt.

“[Russen] zullen zich moeten onthouden van het bezoeken van drukke plaatsen, gezichtsmaskers dragen, ontsmettingsmiddelen gebruiken, contacten minimaliseren en zich onthouden van het drinken van alcohol of het nemen van immunosuppressiva,” vertelde Golikova aan TASS News Agency .

Anna Popova, het hoofd van Rospotrebnadzor, de Russische waakhond voor consumentenveiligheid, herhaalde de gevoelens in een interview met Radio Komsomolskaya Pravda, zoals gerapporteerd in de Moscow Times .

‘Het is een belasting voor het lichaam. Als we gezond willen blijven en een sterke immuunrespons willen hebben, drink dan geen alcohol, ”zei ze.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is Rusland de op drie na grootste alcoholconsument per persoon ter wereld. De gemiddelde Rus verbruikt volgens het bureau 15,1 liter alcohol per jaar.

De Russische pogingen om zijn bevolking te vaccineren begonnen dit weekend in Moskou serieus. De gezondheidsautoriteiten in het land schatten dat er al 100.000 mensen zijn ingeënt.

“Tegen het einde van de week zullen alle regio’s van het land zich bij deze campagne aansluiten”, zei Golikova.

Russische gezondheidsfunctionarissen zeggen dat het Spoetnik V-vaccin voor meer dan 90 procent effectief is , maar volgens rapporten zijn medische hulpverleners die de injectie hebben genomen met COVID-19 in de problemen. De Russische president Vladimir Poetin heeft naar verluidt geweigerd het aan te nemen .

Westerse experts hebben hun scepsis geuit over de snelheid waarmee het vermeende vaccin werd ontwikkeld en Rusland heeft geen gegevens verstrekt om zijn beweringen voor het schot te staven.

Rusland heeft 2,4 miljoen gevallen van coronavirus geregistreerd, evenals meer dan 42.000 sterfgevallen als gevolg van de ziekte.

Lees verder bij de bron: NYpost

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mohihqdmuyy

Australisch coronavaccin lijkt effectief en veilig, maar gaat toch de prullenbak in

person in black shirt sitting beside brown wooden table

RIVM komt toch tot inkeer: Scholen zijn toch wél brandhaard van corona-infecties!