in ,

Rusland zou bewijs hebben dat Amerikaanse drone in het Iraanse luchtruim bevond

12019 / Pixabay

kondigde op 25 juni aan dat het over informatie beschikte dat de door neergeschoten Amerikaanse drone niet in het internationale luchtruim vloog, zoals de beweren, maar aantoonbaar in Iraans luchtruim.

In het geschil over het neerschieten van een Amerikaans verkenningsdrone door Teheran heeft Moskou Iran gesteund. Er is bewijsmateriaal dat de Amerikanen het Iraanse luchtruim geschonden hebben, zei de Russische veiligheidsadviseur Nikolai Patrushev tijdens een bijeenkomst met zijn Amerikaanse en Israëlische collega's in Jeruzalem op dinsdag.

Het ministerie van in Moskou heeft deze informatie aan hem doorgegeven.

Alle pogingen om Teheran af te schilderen als voornaamste bedreiging voor de regionale veiligheid en Iran gelijk te stellen met de IS of andere terroristische groeperingen zijn voor ons onaanvaardbaar, zei Patrushev aan het bureau Tass. Iran is een belangrijke partner en bondgenoot voor Rusland.

De spanningen tussen Iran en de , die maandenlang hadden geduurd, waren aan het eind van de week gevaarlijk geëscaleerd. Iran heeft afgelopen donderdag een drone neergeschoten. De VS beweerden dat zij nooit het Iraanse luchtruim zijn binnengekomen en dat zij boven internationale wateren zijn getroffen.

Als gevolg daarvan had het Amerikaanse leger al een aanval tegen Teheran voorbereid, waarvan president Donald zei dat deze op het laatste moment was gestopt. Maandag heeft Washington nieuwe sancties tegen het land opgelegd.

Lees verder bij de bron: fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verbied het kankerverwekkende pesticide Thiacloprid dat de EU wil herintroduceren na lobby Bayer-Monsanto

Muizen trekken Rutte III niet meer: Honderden muizen laten zich per dag ter aarde neerstorten