in , , , , ,

Verbied het kankerverwekkende pesticide Thiacloprid dat de EU wil herintroduceren na lobby Bayer-Monsanto

De laat haar oren weer eens hangen naar de gifmengers -Monsanto en is van zins het eerder verboden thiacloprid weer toe te staan. Thiacloprid is in ontwikkeld aan het Yuki Research Center, een onderdeel van Bayer en kwam in 1991 op de markt.

Bayer verkoopt het onder verschillende vormen, onder andere in de producten Alanto, Bariard, Biscaya en CaLypso. (tekst van Wikipedia)

In is thiacloprid al jaren geleden verboden, niet alleen vanwege de grote bijensterfte, maar ook daar het middel de reproductieve organen van zoogdieren (daarmee ook van de mens) aantast.

Thiacloprid is een neonicotinoïde, je weet wel het gif dat mede verantwoordelijk is voor het uitsterven van bestuivers en andere insecten, echter wat veel mensen niet beseffen is het feit dat neonicotinoïden ook gevaarlijk zijn voor de mens, neem de zojuist aangehaalde aantasting van reproductieve organen, voorts is het zelfs kankerverwekkend!!

Onbegrijpelijk dat Bayer met haar miljoenenlobby telkens weer EU politici weet om te kopen en te laten stemmen voor het gebruik van levensgevaarlijk gifsoorten. (zie ook de PS onderaan dit bericht) Het zoveelste (eigenlijk overvloedige) bewijs dat we als de donder uit de EU moeten!

Lees en teken de petitie van SumOfUs ajb, dit gif dient niet meer te worden toegestaan! (en geeft het door beste bezoeker)

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ISDS: de rode loper voor multinationals

Rusland zou bewijs hebben dat Amerikaanse drone in het Iraanse luchtruim bevond