in , , ,

Rutte en de bom onder het Oekraïne-volksreferendum op 6 april

Rutte tweede kamer

Het is regelrechte overheidspropaganda. Dat is wat Mark Rutte presteert met zijn geheime, maar inmiddels weer uitgelekte strategie over het zodanig trachten te beïnvloeden van Nederlanders, dat zij ‘JA’ stemmen tijdens het volksreferendum over het associatieverdrag met Oekraïne.. Maar wat er in de officiële berichten natuurlijk niet bij wordt gezet, is dat Nederlanders naar Rutte’s wens, geen ‘NEE’ dienen te gaan stemmen. (En nee, dat is niet hetzelfde als ‘JA’ stemmen..!!)

Mark Rutte lijkt de leugenachtige politieke praktijken uit de VS als eerste volledig in Nederland te hebben omarmd. Leugens, leugens en nog eens leugens.. En wat is zijn beloning..?? Hij wordt premier van Nederland en schakelt nog een tandje bij naar een hogere versnelling…!

Het is opnieuw gepiepel van de hoogste plank door ‘onze minister-president’ met zijn club van ja-knikkende mede-VVD-ers en PvdA-ers..! Maar waarom zouden we als Nederlandse burgers niet gewoon mogen WEIGEREN dat we Oekraïne toelaten tot de EU..? Want daar gaat het uiteindelijk toch om? Volgens GeenPeil, de club die het referendum voor elkaar kreeg, is het associatieverdrag het begin van een Oekraïens lidmaatschap van de EU.

En ja, premier-cabaretier Mark Rutte, gaat de komende tijd het tegenovergestelde benadrukken: “Ik ken de aspiraties van sommige Oekraïense/Europese politici, maar Nederland is tegen lidmaatschap van Oekraïne en heeft een veto. Het woord EU-lidmaatschap staat nergens in het akkoord en is ook niet het doel.”

Kijk daar was de groeiende neus weer van Pinokkio Rutte.. Het is natuurlijk de grote vrees van Rutte en consorten, die net als iedereenaan z’n theewater aanvoelen, dat het referendum door de Nederlandse kiezers aangegrepen kan worden om onvrede te uiten over de Europese Unie en/of het kabinetsbeleid te uiten..

NEE, dat kan niet de bedoeling wezen, want Rutte is juist zo lekker op dreef.. Weinig tot geen tegenspraak is zijn doel. Het is niet de bedoeling dat er tegengesproken word. Rutte: “Het referendum gaat over het associatieakkoord met Oekraïne. Niet over het functioneren van de EU. De kiezer en het referendum zijn niet geholpen bij een discussie over een ander onderwerp.”

De gladde Mark Rutte heeft, zo blijkt inmiddels, een geheime strategie uitgedokterd, die het Nederlandse volk, met ouderwetse propaganda, waar ongetwijfeld ook weer het NOS-journaal voor zal worden ingeschakeld (HIER), moet bestoken.. Kies voor ‘JA’, wat feitelijk impliceert: ‘KIES GEEN NEE’…! Lees en huiver over weer een sterk staaltje machtsmisbruik-voor-eigen-doel..

Over de geheime, maar weer uitgelekte strategie, van de Nederlandse regering, inzake het afbreuk doen aan eerlijk volksreferendum Oekraïne.

Mark Rutte: “Echt niets blijft geheim!”

Mark Rutte zuchtte: “Het is om hopeloos van te worden. Echt niets blijft geheim.”

Er zijn al tientallen bekende Nederlanders en opiniemakers in kaart gebracht, die over 1,5 maand zoveel mogelijk mensen zouden moeten gaan overhalen om ‘Ja’ te stemmen, tijdens het volksreferendum Oekraïne. Zo blijkt uit de communicatiestrategie van een overheidscampagne, die met belastinggeld zal worden gefinancierd.. Deze bekende Nederlanders en opiniemaker worden ‘Steunzenders’ genoemd in deze uitgelekte strategie…

Als je straks actrice Victoria Koblenko of de Oekraïense oud-voetballer Evgeniy Levchenko voorbij ziet komen, in spotjes en/of onvermijdelijke talkshows over het referendum: weet dan dat ze het kabinet een dienst bewijzen. De Matthijzen van Nieuwkerks, Jeroen Pauwen staan weer te trappelen om in het gelid van het kabinet te lopen en hun propaganda uit te voeren.. Zo lijkt het. Enja, ook oud-Volkskrant-hoofdredacteur en inmiddels burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes is aangemerkt als propagandist..

Mark Rutte zuchtte: “Het is om hopeloos van te worden. Echt niets blijft geheim.”

Zo blijkt uit de communicatiestrategie, zijn ook publicist en D66-senator Petra Stienen, de COC-organisatie en Instituut Clingendael door het kabinet aangemerkt als de ideale verkopers van de ‘Ja’-stem. Wil je de hele lijst met personene en organisaties zien, klik dan HIER (PDF) voor de BN’ers/opiniemakers/steunzenders, die propaganda zullen voeren. Kennelijk niet voor niets, maar de bedragen zijn (nog) niet zichtbaar..

Mark Rutte zuchtte: “Het is om hopeloos van te worden. Echt niets blijft geheim.” Hij lijkt behoorlijk in zijn maag te zitten met de gelekte communicatiestrategie van het kabinet rond het Oekraïne-referendum. En op de simpele vraag van journalisten, ‘wat heeft Nederland aan dit akkoord?’ antwoordde Rutte, zoals altijd schamper lachend: “Echt niets blijft geheim. Het is om hopeloos van te worden. Het akkoord is belangrijk, want Nederland is een handelsland.” Rutte eindigde het korte interview als een boer met kiespijn en weer dom lachend met een ‘grap’ over het lek.

Hij zegt het ‘absoluut niet erg’ te vinden dat de communicatiestrategie in handen is gevallen van RTL Nieuws. ‘Nee’ blijkt dus geen optie en daar wordt dus grof geschut voor ingezet. En deze door de belastingbetaler gefinancierde propaganda-campagne is niet het enige gluiperige wapen dat wordt ingezet door ‘de premier van ALLE Nederlanders’..

Rutte liegt!

Rutte; ‘Het woord EU-lidmaatschap staat nergens in het akkoord en is ook niet het doel.’ Rutte liegt, want was nota bene oud-president an de EU, Herman van Rompuy, die tijdens de onderhandelingen over dit verdrag in 2013 doodleuk stelde, dat Oekraïne op termijn zal worden zoals de andere nieuwe lidstaten…! En volgens EU-voorzitter Barroso ligt de toekomst van Oekraïne in de EU. Al in 2005 stelde het Europees Parlement dat EU-lidmaatschap voor Oekraïne in de toekomst nadrukkelijk tot de mogelijkheden behoort. Het associatieverdrag vormt slechts de volgende stap in deze geleidelijke, maar onmiskenbare toenadering. Met andere woorden: Rutte liegt opnieuw en sterker nog: we worden weer belazerd door Rutte! Kijk naar deze video van Frits Wester:

Subsidie voor allen die tegen Rusland schrijven..!

Naast deze ‘communicatiestrategie’ van Rutte cs., is het Ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoek aan het doen, naar de mogelijkheid om een subsidie van maar liefst € 294.000 te geven aan een ‘digitaal platform over Oekraïne en Rusland’. Deze website, ‘Raam op Rusland’, zal worden geleid door drie (voormalig) journalisten. Dit bericht verscheen afgelopen week in het nieuws, waarop de SP direct Kamervragen over deze subsidie stelde, die bestemd is voor deze 3 journalisten:

  1. Hubert Smeets (NRC Handelsblad),
  2. Laura Starink (ex-NRC Handelsblad) en
  3. Hella Rottenberg, voormalig correspondent in Rusland voor de Volkskrant.

Deze 3 geven dus leiding aan het platform ‘Raam op Rusland‘ dat op 7 maart gelanceerd zal worden. Inderdaad, preciés één maand voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne wordt gehouden. ‘Vanuit het ministerie is de intentie positief; het formele besluit zal binnenkort volgen,’ zegt een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in een reactie tegen De Telegraaf. De totale subsidie wordt waarschijnlijk over drie jaar verdeeld. De genoemde (ex-) journalisten zeggen dat er geen sprake is van belangenverstrengeling bij het gesubsidieerde project.

‘Het is geen journalistiek project; het is een podium voor kennis, analyse en debat; een platform voor politici, wetenschappers, experts en zakenlui die zich zorgen maken over de toekomst,’ zegt Hubert Smeets over ‘Raam op Rusland‘. Tja en met deze stellingname heeft Hubert Smeets meteen de schijn tegen, want als je geen onafhankelijke houding claimt, zal die er ook wel niet zijn.. Opnieuw een sterk staaltje propaganda van Nederlands belastinggeld..!

‘Raam op Rusland’ zegt ‘een debat te willen organiseren’ tussen Oost en West. Op 7 maart zal de eerste discussie plaatshebben waarbij het referendum over het associatieverdrag centraal staat. Ook toont het platform de gekleurde film ‘Het Oekraïense perspectief‘, waarin Oekraïense hervormers onder meer uitleggen waarom Oekraïne openstaat voor de Europese Unie..

En dan: Waarom ineens minder stembureaus..??

Tja en dan is er de Minister van Binnenlandse Zaken, Roland Plasterk, die een stevige Oekraiense duit in het zakje doet, door het aantal stembureaus te beperken.. Waarom..? Het schandalige antwoord dat zonder blikken of blozen wordt gegeven is: “We verwachten niet zo’n grote opkomst”..

En ja, dan heb je de hielenlikkers, zoals de burgemeester van de gemeente Oldenzaal. Daar wordt ‘officieel verwacht’ dat weinig mensen naar de stembus zullen komen voor het referendum.. En daarom worden er maar vijf stembureaus ingericht, terwijl dat er anders zeventien of achttien zijn. 66% Minder dus..!  “Met alle respect voor het onderwerp, verwacht ik toch een lage opkomst”, verklaarde burgemeester Theo Schouten voor de microfoons van NOS Radio 1 Journaal.

minister Plasterk opgeroepen tot een kostenefficiënte uitvoering van het referendum.Minister Roland Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft opgeroepen tot een ‘kostenefficiënte uitvoering van het referendum’..

Vergeleken met de provinciale verkiezingen van vorig jaar worden er door het hele land 10 procent minder stembureaus ingericht. In de gemeente Oldenzaal is het aantal stembureaus het hardst gedaald. Burgemeester Schouten (PvdA) denkt officieel.., dat weinig inwoners van zijn gemeente het belang zien van het referendum. “Dit referendum gaat niet om een algemeen vertegenwoordigend lichaam zoals de Tweede Kamer, die vier jaar lang de bevolking vertegenwoordigt. Dit is een raadplegend referendum, dat bovendien maar over één onderwerp gaat. Daarnaast heeft minister Plasterk opgeroepen tot een kostenefficiënte uitvoering van het referendum. Oldenzaal is een compacte gemeente en daarom denken we dat we minder bureaus nodig zullen hebben.”

Het referendum, dat op 6 april gehouden wordt, is geldig als 30 procent of meer van de stemgerechtigden komt opdagen. Schouten betwijfelt of die drempel in Oldenzaal gehaald wordt. “Bij de Europese verkiezingen in 2014 was de opkomst hier 33 procent. Dat is al laag. Ik denk dat de opkomst in april nog minder zal zijn.” En ondanks de lage verwachtingen roept Schouten de gemeente op om te komen stemmen. “Zelf ga ik stemmen en ik hoop dat zo veel mogelijk mensen dat doen. Maar of men gaat stemmen, is afhankelijk van de campagnes die worden gevoerd en het belang dat de mensen hechten aan dit onderwerp.”

10% Minder stembureau’s…

Bij het Oekraïne-referendum in april zullen in sommige gemeenten fors minder stembureaus beschikbaar zijn, zo blijkt uit een NOS-enquête, waaraan 323 van de 390 Nederlandse gemeenten meewerkten. Bij deze 323 gemeenten gingen bij de provinciale verkiezingen in 2015 nog ruim 7000 stembureaus open, nu zijn dat er zo’n 700 minder.

Het associatieverdrag is vorig jaar goedgekeurd door de Tweede en de Eerste Kamer, maar is inmiddels, hangende het referendum opgeschort. Delen van het verdrag zijn 1 januari wel al in werking getreden en volgens voorstanders gaat het verdrag vooral om economische samenwerking; tegenstanders denken dat het verdrag een eerste stap is naar een Europees lidmaatschap van Oekraïne en wat zal leiden tot grotere spanningen en problemen met Rusland.

Het aantal stembureaus fluctueert sowieso per verkiezing, maar bij het Oekraïne-referendum daalt het aantal stembureaus wel opvallend hard. Tussen de Europese en de provinciale verkiezingen daalde het aantal stembureaus in de onderzochte gemeentes met slechts 95. Deze hoge daling kan in sommige gevallen leiden tot langere reistijd naar een stembureau. Dat is niet in alle gevallen zo: soms waren er op dezelfde locatie meerdere stembureaus, en is er nu maar één stembureau per locatie over. Ook zetten sommige gemeentes mobiele stembureaus in, die meerdere locaties bezoeken.

Lees verder bij de Bron: Earth Matters

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
864x486 700x352

De Nederlandse vertaling van het associatieverdrag bevat taalfouten?!

3673240494 7a4c38439f belastingdienst1

De nieuwe VAR regels, een drama voor ZZP-ers!