in , , ,

Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze eigen huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

marcrutte

Vorige week werden de 27 EU-leiders het eens over het coronaherstelfonds. Premier Mark Rutte was ‘de grote dwarsligger’. Er komt 750 miljard euro beschikbaar voor de landen die het meest getroffen zijn door de coronapandemie. Maar liefst 209 miljard daarvan gaat naar Italië.

“Een historische dag voor Europa en voor Italië, twitterde de Italiaanse premier Conte. Italië krijgt 81 miljard van de EU om het land na de corona-epidemie weer op te bouwen en mag ook nog eens 127 miljard lenen tegen een zeer gunstige rente. Italië krijgt daarmee zelfs 36 miljard meer dan in het eerste voorstel van de EU.

Nederlandse miljarden stromen richting Italië. Dat is opmerkelijk, aangezien uit cijfers van de ECB blijkt dat de gemiddelde Italiaan twee keer zo rijk is als de gemiddelde Nederlander of Duitser.

Waarom moet Nederland of Duitsland de portemonnee trekken voor Italië terwijl de rijkere Italianen gemakkelijk hun eigen overheid kunnen ondersteunen?

We staan bijna helemaal onderaan!

“Na 10 jaar Rutte is het gemiddeld vermogen per Nederlander spectaculair gedaald tot het niveau van Kroatië en Slowakije. Hij heeft met zijn Partij van, voor en door Ondernemers (VVD) het land gesloopt en al het geld via brievenbusfirma’s weggesluisd naar belastingparadijzen,” stelt Ed Roodbeen vast.

FvD-Statenlid Eelco van Hoecke voegt toe: “Tot dusverre het sprookje van Rutte en de VVD dat de EU heeft gezorgd voor meer rijkdom en banen in Nederland! We staan bijna helemaal onderaan!”

“Nederland geeft geld weg aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens onderaan bungelen qua vermogen. Nederland is inmiddels een tweedewereldland. Schande! Huishoudens zijn steeds minder vermogend onder andere door verhoging van de btw en energiebelasting,” zegt zijn collega Martin Bos.

Ook FvD-voorman Thierry Baudet is boos:

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
quote George Orwell in a time of universal deceit 50455 e1465208012169

Zucht, nu schiet het CBS te hulp om maar de coronadoden op te krikken

5917459089 f6baa789a5 refugees

Italiaanse Schout-bij-nacht: “Er komen honderden voormalige ´buitenlandse ISIS-strijders´ naar Italië”