in , ,

Rutte II, tijd om te vallen? Benoeming Fred Teeven bij RvS uitgesteld & Rutte weer eens ter verantwoording geroepen

5180051636 8ee081fa56 mark rutte e1454493999779

Vrijdag gaat het niet gebeuren. De benoeming van oud-staatssecretaris Fred Teeven () tot lid van de Raad van State is uitgesteld. Tot wanneer precies is onduidelijk en het is niet uitgesloten dat van uitstel afstel komt.

Dinsdag hielden coalitiepartijen VVD en een verzoek tegen voor een debat over de voordracht.

De partijen hielden één lijn aan: het staat komende vrijdag niet op de agenda van de ministerraad, meer zeggen we niet. Tegelijk ontkent niemand dat het plan bestaat.

Maar in het proces liep het mis. Vicepremier en PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher wist van niets, tot het nieuws afgelopen zaterdag in NRC stond. Terwijl zijn partijgenoot Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) primair verantwoordelijk is voor de procedure.  …Plasterk, toenmalig minister Ard van der Steur en diens opvolger Stef Blok (VVD) wisten ervan.

Er zou zelfs onderling zijn kortgesloten dat Teevens voordracht in elk geval níet in dezelfde week zou zijn dat Van der Steur het debat over de afwikkeling van de Teevendeal had, eind januari.

Ook over die Teevendeal zelf was er dinsdagmiddag weer nieuws. Journalist Bas Haan maakte bekend dat hij weet welke adviseurs van premier Mark op de hoogte waren van de herinneringen van Teeven, over de hoogte van de deal die hij jaren geleden sloot met drugscrimineel Cees H. Het zijn drie ambtenaren heel dicht bij Rutte, plus zijn assistent.

Waarschijnlijk debatteert de Kamer hier volgende week over. De oppositie wil van de premier weten hoe het kan dat mensen zó dicht bij hem op de hoogte waren en hij niet. De antwoorden op schriftelijke vragen moeten donderdag binnen zijn en de oppositie is daar vast ontevreden mee. Dit gaat weer over Ruttes geloofwaardigheid.

Alles bij de bron; NRC

Lees de rest verder bij de Bron: PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waarom negeren de media onthullende overheidsdocumenten over Syrië?

7518312384 d543fdea97 chemtrails e1468408624213

EPA-wetenschapper ontslagen omdat hij ‘de waarheid vertelde over geo-engineering en fluoride’