in , ,

Rutte III ontvouwt nieuw plan voor 2019: Er komt een boete op sparen

Mocht u binnenkort nieuwe sokken gaan koppen, gooit dan uw oude exemplaren niet weg. Wellicht heeft u die nog nodig om uw pensioenvoorziening in te stoppen, want als het aan het kabinet-Rutte III ligt wordt het sparen op uw bankrekening straks een prijzige aangelegenheid.

Nou, wat een ontzettend fijn nieuw kabinet hebben we toch ook gekregen in Nederland. We kennen het onder de naam ‘Rutte III’, maar eigenlijk is de term ‘Rupsje Nooitgenoeg’ een veel betere.

Want: de boodschappen worden duurder, de maandelijkse zorgpremie gaat omhoog en nu is bekend dat wie een beetje wil sparen om straks al die lastenverhogingen te kunnen blijven betalen ook de pisang is: vanaf 2019 wordt sparen weer een dure aangelegenheid. Dat bleek vandaag nu het Belastingplan 2018 opnieuw is aangepast door het kersverse kabinet. Elsevier:

“De belasting op spaargeld gaat volgend jaar omlaag, maar vanaf 2019 stijgt de heffing weer snel. Dit blijkt uit de nieuwste informatie van het ministerie van Financiën.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/burgerhaatkabinet-rutte-iii-ontvouwt-nieuw-plan-voor-2019-er-komt-een-boete-op-sparen/

Lees ook eens verder bij de Bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anton Haksteeg
3 jaren geleden

Ze weten van gekkigheid niet hoe ze de boel moeten oplichten om hun eigen zakken te vullen voor de “bedriegertjes” kun je nu ook vollop terecht in Den Haag (als ze weer eens niet op vakantie zijn natuurlijk)

Ben Wakker
3 jaren geleden

Het is de hoogste tijd dat de burgers eens snappen hoe ons geld system werkt.
En vervolgens eens vergelijken hoe onbeschoft “onze” overheid met haar burgers omgaat en hoe aardig zij omgaat met de banken.
De meeste burgers denken dat banken geld binnen krijgen via gelden die worden ingelegd door burgers en dat banken dat weer uitlenen tegen een hogere rente. Dat beeld is niet juist.
Wanneer iemand een hypotheek wil afsluiten voor de koop van een woning dan zal de bank eerst een behoorlijke eigen eerste inbreng vragen en vervolgens voor de rest opent de bank een credt rekening ter hoogte van het te lenen bedrag en print vervolgens een stapel bankbiljetten. Ja, vers printen. Dat is alles wat de bank doet. Niets eigen geld van de bank. En vervolgens mag de partij die geld leent dan rente betalen voor deze risicovrije administratieve handeling. Risicovrij want als de burger zijn rente niet betaalt legt de bank beslag op het huis (dat is immers het onderpand). De bank zal het huis weer verkopen zodat het hele traject in ieder geval voor de bank volledig zonder enige schade kan worden afgehandeld. Wordt het huis verkocht onder het hypotheekbedrag wordt de ex-huiseigenaar alsnog opgezadeld met het tekort. Je moet maar lef hebben !!!!
Dus rente krijgen voor een simpele administratieve handeling en eventuele schade voor 100 % afwentelen op de partij die geld leent.
Hoewel banken altijd zoeken naar maximaal onderpand gaat het soms toch nog fout. Meestal door gulzigheid van de banken voor wie het nooit genoeg is. Maar in die situaties hebben banken weten te bereiken dat landen zich garant gaan stellen voor de schulden van de banken en worden banken geholpen met geld van de burgers. Dit gebeurde bijvoorbeeld toen de EU de banken hielp met geld van de burgers. Dat gebeurde toen ABN/AMRO werd opgekocht voor 30 miljard en een paar jaar later werd verkocht voor 15 miljard. De burgers opgezadeld voor het verschil !!!
Het verhaal gaat nog veel verder .. maar dat voert te ver.
De vraag is waarom overheden banken zo steunen. Private instellingen die rijk geworden zijn op kosten van de burgers op een manier die ver buiten proporties is. En in plaats van oneindige dank er zelfs nog zorgden dat oorlogen ontstonden zodat zij partijen geld bij hun kwamen lenen.
Banken zijn het schuim de natie …. Onderzoek de feiten en huiver!!
En overheden zijn weinig beter …..

Joost Gerbranda
3 jaren geleden

Complete onzin. Deze boete bestaat al sinds 2001 en is bedacht door de heer Vermeend (PvdA)

Gerrit
3 jaren geleden

je m moet de banken straffen –
elke burger moet er €100.= opnemen / afhalen ‘en dat geld 1 mnd. lang vast houden.
Dan fgaab ze wel piepen

’s Nachts je smartphone opladen vergroot risico op brand

Reeks aan corruptieschandalen in Raad van Europa!