in , , , , ,

Simone Kerseboom (FVD) ontmaskert QR-maatschappij: ‘Het is een sociaalkredietsysteem’ 

This is the sign you've been looking for neon signage

Simone Kerseboom van wilde graag duidelijk hebben dat het niet van zins is om een sociaalkredietsysteem in te voeren in .

Dat systeem hebben ze in China. Het houdt in dat mensen continu in de gaten gehouden worden. De hele dag door worden hun bewegingen gemonitord… en ze krijgen daar dan een sociaalkredietscore uit.

Als je kredietscore te laag is word je vervolgens beperkt in je doen en laten. Zo zijn er miljoenen Chinezen die letterlijk niet mogen reizen.

Niet omdat ze misdaden hebben gepleegd, maar omdat hun dictatoriale leiders hen niet volgzaam genoeg vinden.

Dit is 1984 van George Orwell op steroïden. En het is ook de werkelijkheid in China. Ongelooflijk, natuurlijk.

Dan is de vraag natuurlijk: komt dit systeem ook naar Nederland? Want je begint je onderhand toch ernstig zorgen te maken met dat zogenaamde “groene paspoort” of “QR-code” die gerelateerd is aan je vaccinatiestatus (en teststatus).

De QR-maatschappij is een sociaalkredietsysteem

Daarom heeft Simone Kerseboom van Forum voor Democratie hier Kamervragen over gesteld.  Het kabinet antwoordt dat het “niet aan een sociaalkredietsysteem naar Chinees model” toewerkt omdat dit “zich moeilijk [verhoudt] tot onze rechten.”

Maar dan wordt het bizar. Want vervolgens legt het kabinet uit wat het sociaalkredietsysteem van China eigenlijk is.

Nou moet je even goed kijken naar die beschrijving. Ik citeer: “Waarin individuele keuzes door technologie worden gemonitord en directe invloed hebben op het recht tot deelname aan aspecten van het sociaal-maatschappelijk leven.

Say what? Natuurlijk is dit precies wat de QR-maatschappij doet. De individuele keuze om je al dan niet te laten vaccineren (of testen, voorlopig nog) wordt gemonitord door technologie en heeft inderdaad direct invloed op het recht tot deelname aan het sociaal-economisch leven.

Laat je je niet vaccineren of testen, dan mag je niet  ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vaccination Corona Group  - Alexandra_Koch / Pixabay

Gewoon, net over de grens: Franse Senaat dient wetsvoorstel in om COVID-19 vaccinaties voor iedereen verplicht te stellen

justitie 1563978186 e1567163579848

“Onpartijdige” rechters zaten allemaal fout in toeslagenaffaire: ‘Steevast de kant Belastingdienst gekozen’