in , ,

Peiling: Voelt u zich ook EU-burger?

Van alle Nederlanders voelt drie kwart (77 procent) zich burger van de Europese Unie. Ons land zit daarmee in de middenmoot van EU-landen, blijkt uit de Eurobarometer van de Europese Commissie.

Dat is een onderzoek in alle 28 EU-landen, uitgevoerd tussen 7 juni en 1 juli.

Hoeveel sterren geef jij?
[Totaal: 5 Gemiddeld: 2]


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Steun óók het vrije alternatieve nieuws zonder censuur

Tikkie | iDeal | PayPal

 • Voelt u zich zoals 77% van Nederland ook EU-burger?

  • Ja
  • Nee
  • Ja, ben erin gerommeld
  • Ja, ben erin getuind

Deze post is gemaakt met onze post plaatser, leuk en gemakkelijk. Maak uw bericht!

Rapporteren

47 Comments

Laat een reactie achter
 1. Hoe kan iemand zich burger van iets voelen wat er niet voor de eigen burger is en wat een regelrechte, criminele dictatuur is

 2. LOL, de EU enquêteert enkel onder door de staatsomroepen voorgeselecteerde groepen, precies die domme kudde die dag in dag uit NOS kijken en dus al jaren dagelijks de boodschap krijgen dat de EU geweldig en onmisbaar is. De vragen zijn bovendien zo sturend dat elk antwoord positief is. Die groep is dus zon 25% van de bevolking en daar zelfs nog maar 75% van. Als je iedereen en open zou bevragen krijg je uiteraard een heel ander beeld. Dit is typerend voor de gesloten misleidende en hiermee fascistische kliek die de EU is. Ben jij gevraagd, ben ik gevraagd???

 3. De EU is een constructie bedacht en doorgedramd door de Elite, alles puur uit winstbejag met als bonus een grabbelton vol goedkoop personeel uit het zuid oosten die hier de lonen drukken terwijl wij met extreme prijsverhogingen te maken hebben sinds de invoer van de EUR!!

 4. Dat crimineel boeven nest van de Eu, heeft men daar ooit iets positiefs over gehoord, je spuwt er gal en lever van, pensioenen hebben ze gejat, de burger hun verdiende loon hebben ze gejat, brengen heel Europa in gevaar met hun geknuffel van economische vluchtelingen., nog iemand die kan aanvullen, mag hoor.

 5. de eu is niets alleen een stelltje graiers, dus nee ik voel niets voor de EU ik wou dat dit nooit was opgericht door een stel idioten

 6. De EU kan mij gestolen worden. Hier zijn ze Democratie aan het kapot maken. Terwijl ze in landen waar ze niks te maken hebben de Democratie aan het promoten zijn. Landen die Nooit van Democratie hebben gehoord. Laat de EU daar maar naar toe gaan is het probleem EU zo opgelost.

 7. Officiële mededeling: Brussel of dan wel UESSR heeft medegedeeld dat de vlag wordt vervangen door een condoom.
  Dit omdat het meer weergeeft waar de Europese politiek voor staat.
  Een condoom staat inflatie toe, stopt productie, vernietigd de volgende generatie, voorkomt een hoop gelul en…
  geeft u een gevoel van veiligheid terwijl u in feite genaaid wordt.

 8. Wij (=de Nederlanders), onze ouders en voorouders hebben Nederland gemaakt tot een voor iedereen redelijk
  rechtvaardig en welvarend land. Nu wordt alles wat opgebouwd is verkwanseld door een stelletje leeghoofden à la Rutte, e.a. en dat zeker niet ten voordele van u en mij. Helaas blijft een grootschalige reactie vooralsnog uit. Macron, Schulz en consorten lachen zich kapot over de naïviteit van de Nederlanders.

 9. EU-Burger…??? Ik ben inwoner van Nederland, dat op slinkse wijze volkomen naar de kloten wordt geholpen door incapabele, chantabele en volslagen onbetrouwbare politici….

 10. Nederland maakt deel uit van Europa als continent. ik ben en voel mij Nederlander en tegelijkertijd ben ik Europeaan. Maar ik ben zeker geen EU-burger!!
  Europeanen worden gedwongen om de eigen nationaliteit op te geven en op te gaan in een misdadig opgezet project dat Europese Unie heet met een identiteitsloze massa als slaven; dat zijn de EU-burgers, die onze regeerders voor ogen hebben met ons.
  Gehoorzaam en gedwee volgend en monddood gemaakt vanwege het verlies van alle verworven vrijheden.

 11. Wat een negativiteit! De Europese burger heeft via hun parlement en mas voor dit systeem gekozen. Nu klaagt men steen en been vanwege de genomen besluiten die vooraf zijn afgesproken dat die op een hoger niveau, Europees niveau vanuit Brussel, zullen worden genomen. De mensen die zo klagen zouden wellicht ook gestemd kunnen hebben op die machtsstructuren die en dit offreert. In elk systeem heb je positieve kanten en negatieve kanten. Maak ze op voor jezelf, weeg af en blijf of vertrek. Maar mensen, mensen, houd er alsjeblieft mee op oeverloos te klagen en het gehele land in een negatieve spiraal in te zuigen. Denk misschien voortaan beter na wie jij je stem geeft. Met enige visie begin je de graanschuur te vullen als je naar redelijk inzicht kunt inschatten dat er een strenge winter op komst is. Voor de katholieken/ christenen onder ons, een mooie toegift van de parabel over de vestaalse maagden…

  Veel denkvermogen, acceptatie en zegeningen toegewenst!

  • Ik denk dat jij bent vergeten, dat het grootste deel van de Nederlanders hier tegen heeft gestemd, maar crimineel den Haag heeft het ons toch door de strot geduwd.

 12. De EU is een dictatoriaal, geldvretend monster. Dat zich met allerlei onbenullige wetten bezig houdt om de bevolking te ergeren, want ze worden toch niet verkozen. WEG MET DE EU EN DE EURO!!!!

 13. Ik ben nederlander ik heb niks met de eu een hele dikke vinger voor Brussel en tevens voor de heren criminelen van de Nederlandse politieke de nsb

 14. De Europese burgers hebben nooit voor de EU gestemd en de NL overheid is nooit eerlijk geweest over wat het uiteindelijk doel van de EU was. Heel sluw werd begonnen met wat normaal het sluitstuk had moeten zijn: namelijk de gemeenschappelijke munt. Het is niet minder dan crimineel dat hiermee werd begonnen en nog meer crimineel dat een de koersverhouding met de eigen munt werd gefixeerd met ook nog eens het principe dat de EU landen financieel verantwoordelijk werden voor elkaars schulden. Dus gaan Spanje en Italie onderuit dan betalen de overige EU landen mee. Het is schandalig hoe de NL overheid de belangen van haar burgers in de waagschaal heeft gesteld. Dit had nooit gemogen en het is jammer dat de verantwoordelijke politici nooit zijn vervolgd voor dit landverraad.
  Vervolgens zie je dat jaar in jaar uit via slinkse salamipolitiek steeds meer bevoegdheden naar Brussel worden gedelegeerd. Ook hier: zonder enige volksraadpleging terwijl referenda over de EU grondwet door de NL regering ter zijde werd geschoven en Balkenende in Lissabon tekende.
  Inmiddels worden pogingen ondernomen om landen hun soevereiniteit te laten inleveren. Hier is bij het opzetten van de EU door de “schoften achter de schermen” nooit over gesproken.
  Het EU parlement is een farce en een show voor de bühne: de werkelijke macht in de EU zijn de banken en multinationals.

  Het kan niet anders dan dat de EU op zeker moment uit elkaar valt met zoveel leugens en diefstal.
  En op die dag gaat bij mij de vlag uit !!!

 15. Wij zijn alleen goed voor de euro’s, die via Brussel geïncasseerd worden hier in de BVNL,
  Opheffen deze geld vretende verdienfabriek, zo snel mogelijk.
  Nee de EU is de grootste vijand van Europa!

 16. Waar draait het om, zoals altijd om macht en heel veel geld, Ons pensioen geld is al lang vergeven aan de EU,
  Dat was ook altijd de bedoeling , en wij maar werken , en belasting betalen, Tijd voor een Nederlandse lente ??

 17. EU, een Bilderberg-agendapuntje, en onderdeel van agenda 2030 met dank aan de gestoorde satanistische elite……Met het betaalde staatsnieuws worden wij van de waarheid gehouden en vele leugens voorgeschoteld. En met gebruik van 5G gaat het nog sneller naar de klote. Het is om te janken….Het gaat inderdaad om macht en geld, de hebzucht!!!

 18. Ik heb altijd van mijn vaderland gehouden, tot de eu ons VERPLICHTE om die zogezegde vluchtelingen, die notiare gelukzoekers,onderdak MET VOORRANG te moeten toekennen, en ons de zeer brave burgers zomaar in de kou laten staan, niet alleen huisvesting, er is meer op te noemen, nee ik vool mij eerder een eu vraakzuchtig persoon tegen deze onverkozen elite, dus nee voel mij GEEN eu burger meer.

 19. De EU is een N**i kliek, daar wil je niet bij horen,geen enkele burger!
  Burgers horen vrij te zijn, geen gevangenen van een dictoriale kolere zooi!
  Ik ben en blijf Nederlander! EU..F.U!

 20. De EU is een Dictatoriale Graaiende Maffia clan .merkel ,Macron,Rutte,Junker,Verhofstad en al die linkse n**i,s hebben allemaal Bloed aan hun handen.Wij hebben nooit om die EU gevraagd en zullen ons ook NOOIT EU burger voelen, laat staan uitspreken dat we EU burgers zijn.Die gene dit dit allemaal opgezet hebben daar voor hoop ik dat ze allemaal een HELE pijnlijke dood gaan krijgen, ik noem Zalm die ons die euro door de strot duwde, Beatrix die geheime Bilderberg conferenties bezoekt en haar volk verraden heeft aan de islam en aan de EU.zo kan ik er nog tientallen noemen .Die EU is niks meer dan een Dictatuur FUCK DE EU!!!!!

 21. Politici horen volksvertegenwoordigers te zijn maar wij zijn gedegradeerd tot gebruiksvoorwerpen, zsm eruit en deze leden persoonlijk aanspraak stellen voor geleden en nog te lijden schade

 22. Ik begreep in 1974 dat de politiek bestond uit leugenaars. Socialist Joop den Uyl was daarin de grootmeester. Zijn trucjes om stemmen te winnen worden tot op de dag van vandaag keurig herhaald en, met succes. Emigreren was de beste oplossing daar ik mijn vertrouwen in de toekomst van ons mooie Nederland reeds had verloren …

 23. Ik haat Europa door de wil die men oplegt aan t volk
  De schijn van democratisch Brussel
  Het verschil in cultuur, geloof, traditie, taal , geschiedenis zal mij nooit een Europees gevoel geven

  Nimmer

  De onwetende ja knikkende jeugd zal wel een keer bijdraaien als t reeds te laat is.

 24. Oud filmpje maar hedendaagse 2x zo erg

  Bij zeer complexe vraagstukken horen vaak simpele and woorden. Dit komt omdat de vraagstuk eigenlijk altijd makkelijk. Maar et woord altijd moelijk uit de variabelen. Moelijk gemaakt. Zo werkt propaganda. Zo als ik het zie. Is er in de wereld en vooral in Nederland maar 1 acuut probleem. “het echte probleem is het lobby systeem! Nul democratie. Zogenaamd legaal maar het is gewoon omkoping. En dus per definitie corrupt.”

 25. De eu is een niets zeggende geld verslindende organisatie ter verrijking van die geen die er werken kortom graaiers ze hebben niets op met de bevolking. HOE ZIJN WE HIER BOOIT MET ZIJN ALLEEN INGETRAPT!!!

 26. Zolang er in elk land die lid is van de europeese gemeenschap andere regels gelden op alle gebieden is er nooit een europa.
  In een referendum ooit heb ik tegen gestemd en dat blijf ik altijd doen.
  Ik laat me over de rest maar niet uit want anders staat de politie weer voor mijn deur.

 27. IK ben een Nederlandse burger en niemands onderdaan, en zeker njet van die verschrikkelijke eu met zijn “regels”en geldzucht, weg ermee…..

 28. NEXIT, weg van die ongekozen zakkenvullers, het begin van de dictatuur is er al, allemaal regeltjes waar we niet voor gekozen hebben, de waanzin van de Co 2, en de stikstof, waar Nederland de wereld van moet redden. Dit zijn gecreerde problemen om de aandacht af te leiden van de werkelijke problemen. We worden opgezadeld met hoge kosten, voor de Nederlanders zijn er geen betaalbare huizen meer, alleen voor de gelukzoekers gaat het nog goed. Nederlanders naar daklozen opvang en naar de voedselbank. Rente wordt kunstmatig laag gehouden, waardoor er straks gekort moet worden op pensioenen die door de werknemers, jarenlang zijn opgebouwd, terwijl de EU pesioen verhoogd van de zakkenvullers met een dekking van 37%. De miljarden die in de pensioenpot zitten, wil de EU ten koste van de deelnemers graag opeisen.

 29. Ik voel me geen nederlander. Dat moet ook niet want die zogenaamd koningin maxima zei het al, de nederlander bestaat niet. Een pvdakopstuk, wiens naam ik maar niet wil onthouden, zei het jaren geleden al, nederland is niet van de nederlanders, nederland is van iedereen. Dus voel ik mij statenloos, ondanks een nederlands paspoort. Met dat paspoort ben ik ik nergens in de westerse wereld welkom., behalve misschien in die eu.landen waar ze denken nog iets uit mij te kunnen trekken. Resultaat is dat ik mij op geen enkele manier meer voor dit land in zal zetten, ook niet voor het volk,die mogen het ook zelf uitzoeken want met zn allen slaan we nog geen deuk in een pakje boter. We hebben de regering die we verdienen. Een regering van zakkenvullers en leugenaars die al weer op weg zijn naar het volgende baantje binnen de staatsruif. Mijn grootste voorbeeld is de heer frans timmermans, een sprekend voorbeeld hoe je door ellebogenwerk en andere smerigheden, een topfunctie binnen de eU kan krijgen maar ja hij is van de pvda. Ook vvd.ers en christenen kunnen er wat van. In de 2e kamer stemmen ze tegen het terug halen van iswijven met hun gebroed en in het eu.parlement stemmen diezelfde partrijen voor. Wie bedondert wie?

 30. Met zoveel boze reacties kan het niet zo lang meer duren dat de EU zal moeten worden gestopt omdat de burgers zich verraden en bestolen voelen.
  Praat er over met familie en vrienden zodat de groep anti-EU snel groter wordt.
  De wereld is van de mensen en niet van de banken en multinationals die de aarde willen opereren als een slavenplaneet.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Hilarische propaganda: 77% van Nederlanders voelt zich EU-burger

De armoe: Nederland kan helemaal geen fregat sturen naar Iran