in , ,

Peiling: Voelt u zich ook EU-burger?

Van alle Nederlanders voelt drie kwart (77 procent) zich burger van de Europese Unie. Ons land zit daarmee in de middenmoot van EU-landen, blijkt uit de Eurobarometer van de Europese Commissie.

Dat is een onderzoek in alle 28 EU-landen, uitgevoerd tussen 7 juni en 1 juli.


Dit artikel is gekozen voor herpublicatie. JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Steun óók het vrije alternatieve nieuws zonder censuur

Tikkie | iDeal | PayPal

 • Voelt u zich zoals 77% van Nederland ook EU-burger?

  • Ja
  • Nee
  • Ja, ben erin gerommeld
  • Ja, ben erin getuind

Deze post is gemaakt met onze post plaatser, leuk en gemakkelijk. Maak uw bericht!

Rapporteren

27 Comments

Laat een reactie achter
 1. Hoe kan iemand zich burger van iets voelen wat er niet voor de eigen burger is en wat een regelrechte, criminele dictatuur is

 2. LOL, de EU enquêteert enkel onder door de staatsomroepen voorgeselecteerde groepen, precies die domme kudde die dag in dag uit NOS kijken en dus al jaren dagelijks de boodschap krijgen dat de EU geweldig en onmisbaar is. De vragen zijn bovendien zo sturend dat elk antwoord positief is. Die groep is dus zon 25% van de bevolking en daar zelfs nog maar 75% van. Als je iedereen en open zou bevragen krijg je uiteraard een heel ander beeld. Dit is typerend voor de gesloten misleidende en hiermee fascistische kliek die de EU is. Ben jij gevraagd, ben ik gevraagd???

 3. De EU is een constructie bedacht en doorgedramd door de Elite, alles puur uit winstbejag met als bonus een grabbelton vol goedkoop personeel uit het zuid oosten die hier de lonen drukken terwijl wij met extreme prijsverhogingen te maken hebben sinds de invoer van de EUR!!

 4. Dat crimineel boeven nest van de Eu, heeft men daar ooit iets positiefs over gehoord, je spuwt er gal en lever van, pensioenen hebben ze gejat, de burger hun verdiende loon hebben ze gejat, brengen heel Europa in gevaar met hun geknuffel van economische vluchtelingen., nog iemand die kan aanvullen, mag hoor.

 5. de eu is niets alleen een stelltje graiers, dus nee ik voel niets voor de EU ik wou dat dit nooit was opgericht door een stel idioten

 6. De EU kan mij gestolen worden. Hier zijn ze Democratie aan het kapot maken. Terwijl ze in landen waar ze niks te maken hebben de Democratie aan het promoten zijn. Landen die Nooit van Democratie hebben gehoord. Laat de EU daar maar naar toe gaan is het probleem EU zo opgelost.

 7. Officiële mededeling: Brussel of dan wel UESSR heeft medegedeeld dat de vlag wordt vervangen door een condoom.
  Dit omdat het meer weergeeft waar de Europese politiek voor staat.
  Een condoom staat inflatie toe, stopt productie, vernietigd de volgende generatie, voorkomt een hoop gelul en…
  geeft u een gevoel van veiligheid terwijl u in feite genaaid wordt.

 8. Wij (=de Nederlanders), onze ouders en voorouders hebben Nederland gemaakt tot een voor iedereen redelijk
  rechtvaardig en welvarend land. Nu wordt alles wat opgebouwd is verkwanseld door een stelletje leeghoofden à la Rutte, e.a. en dat zeker niet ten voordele van u en mij. Helaas blijft een grootschalige reactie vooralsnog uit. Macron, Schulz en consorten lachen zich kapot over de naïviteit van de Nederlanders.

 9. EU-Burger…??? Ik ben inwoner van Nederland, dat op slinkse wijze volkomen naar de kloten wordt geholpen door incapabele, chantabele en volslagen onbetrouwbare politici….

 10. Nederland maakt deel uit van Europa als continent. ik ben en voel mij Nederlander en tegelijkertijd ben ik Europeaan. Maar ik ben zeker geen EU-burger!!
  Europeanen worden gedwongen om de eigen nationaliteit op te geven en op te gaan in een misdadig opgezet project dat Europese Unie heet met een identiteitsloze massa als slaven; dat zijn de EU-burgers, die onze regeerders voor ogen hebben met ons.
  Gehoorzaam en gedwee volgend en monddood gemaakt vanwege het verlies van alle verworven vrijheden.

 11. Wat een negativiteit! De Europese burger heeft via hun parlement en mas voor dit systeem gekozen. Nu klaagt men steen en been vanwege de genomen besluiten die vooraf zijn afgesproken dat die op een hoger niveau, Europees niveau vanuit Brussel, zullen worden genomen. De mensen die zo klagen zouden wellicht ook gestemd kunnen hebben op die machtsstructuren die en dit offreert. In elk systeem heb je positieve kanten en negatieve kanten. Maak ze op voor jezelf, weeg af en blijf of vertrek. Maar mensen, mensen, houd er alsjeblieft mee op oeverloos te klagen en het gehele land in een negatieve spiraal in te zuigen. Denk misschien voortaan beter na wie jij je stem geeft. Met enige visie begin je de graanschuur te vullen als je naar redelijk inzicht kunt inschatten dat er een strenge winter op komst is. Voor de katholieken/ christenen onder ons, een mooie toegift van de parabel over de vestaalse maagden…

  Veel denkvermogen, acceptatie en zegeningen toegewenst!

 12. De EU is een dictatoriaal, geldvretend monster. Dat zich met allerlei onbenullige wetten bezig houdt om de bevolking te ergeren, want ze worden toch niet verkozen. WEG MET DE EU EN DE EURO!!!!

 13. Ik ben nederlander ik heb niks met de eu een hele dikke vinger voor Brussel en tevens voor de heren criminelen van de Nederlandse politieke de nsb

 14. De Europese burgers hebben nooit voor de EU gestemd en de NL overheid is nooit eerlijk geweest over wat het uiteindelijk doel van de EU was. Heel sluw werd begonnen met wat normaal het sluitstuk had moeten zijn: namelijk de gemeenschappelijke munt. Het is niet minder dan crimineel dat hiermee werd begonnen en nog meer crimineel dat een de koersverhouding met de eigen munt werd gefixeerd met ook nog eens het principe dat de EU landen financieel verantwoordelijk werden voor elkaars schulden. Dus gaan Spanje en Italie onderuit dan betalen de overige EU landen mee. Het is schandalig hoe de NL overheid de belangen van haar burgers in de waagschaal heeft gesteld. Dit had nooit gemogen en het is jammer dat de verantwoordelijke politici nooit zijn vervolgd voor dit landverraad.
  Vervolgens zie je dat jaar in jaar uit via slinkse salamipolitiek steeds meer bevoegdheden naar Brussel worden gedelegeerd. Ook hier: zonder enige volksraadpleging terwijl referenda over de EU grondwet door de NL regering ter zijde werd geschoven en Balkenende in Lissabon tekende.
  Inmiddels worden pogingen ondernomen om landen hun soevereiniteit te laten inleveren. Hier is bij het opzetten van de EU door de “schoften achter de schermen” nooit over gesproken.
  Het EU parlement is een farce en een show voor de bühne: de werkelijke macht in de EU zijn de banken en multinationals.

  Het kan niet anders dan dat de EU op zeker moment uit elkaar valt met zoveel leugens en diefstal.
  En op die dag gaat bij mij de vlag uit !!!

 15. Wij zijn alleen goed voor de euro’s, die via Brussel geïncasseerd worden hier in de BVNL,
  Opheffen deze geld vretende verdienfabriek, zo snel mogelijk.
  Nee de EU is de grootste vijand van Europa!

 16. Waar draait het om, zoals altijd om macht en heel veel geld, Ons pensioen geld is al lang vergeven aan de EU,
  Dat was ook altijd de bedoeling , en wij maar werken , en belasting betalen, Tijd voor een Nederlandse lente ??

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Hilarische propaganda: 77% van Nederlanders voelt zich EU-burger

De armoe: Nederland kan helemaal geen fregat sturen naar Iran