in , , ,

Soros en de financiële oligarchie willen de Groenen in Europa aan de macht helpen

world 1551009231
finemayer / Pixabay

De Amerikaanse miljardair en Hedgefund-oprichter George Soros staat er om bekend zich graag te mengen in de aangelegenheden van landen: of dit nu is door “bevordering van democratie” en de sponsoring van kleurenrevoluties in Oost-Europa of door de financiële ondersteuning van asiel-NGO´s d.m.v. zijn zogenaamde Open Society Foundation.

Nu heeft de megaspeculant zich ook uitgelaten over de komende voor het Europees Parlement – en laat zien op welke politieke krachten het grote geld inzet.

George Soros maakt zich zorgen om . Hij vreest zelfs dat er voor de Europese Unie hetzelfde lot zou kunnen dreigen als voor de voormalige USSR. In werkelijkheid doet hij deze opmerkelijke vergelijking in een actuele gastbijdrage op de internetsite van het – door zijn Open Society Institute mede gefinancierde – medianetwerk Project Syndicate als hij schrijft:

“De mensen in Europa moeten wakker worden, voordat het te laat is.
Zo niet, dan zal de Europese Unie de weg van de Sovjet-Unie voor 1991 bewandelen.”

Populisten: “Anti-Europeanen”

Voor Soros zijn uiteraard de zogenaamde populisten de zondebokken, die in de afgelopen jaren in veel landen in opkomst zijn en de gebruikelijke partijsystemen in Europa behoorlijk in de war gebracht hebben. Deze - en -kritische krachten noemt hij “anti-Europees” en voorspelt voor hen een succes bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement, omdat zij een “concurrentievoordeel” zouden hebben. Soros daarover:

“Daarvoor bestaan meerdere redenen, waaronder het verouderde partijen-systeem, dat in de meeste landen bestaat, de praktische onmogelijkheid van een verdragswijziging en het ontbreken van juridische middelen om de lidstaten, die de fundamentele waarden schenden op basis waarvan de Europese Unie werd opgericht, te disciplineren.”

Zo´n verouderd partijen-systeem ziet de invloedrijke investeerder o.a. in het Brexit-land Groot-Brittannië, in , waar de ”Vijfsterrenbeweging” met de “LEGA” regeert, en in Duitsland, waar de AfD zich in de afgelopen jaren in het hele land als nieuwe kracht heeft gevestigd. De partijenconstructie in deze landen zou nog steeds gebaseerd zijn op de conflictlijnen van de 19e en de 20eeeuw, bijvoorbeeld de tegenstelling tussen kapitaal en arbeid, en diegenen belemmeren “die de waarden, waarop de EU werd opgericht, willen behouden”, terwijl ze diegenen zou helpen “die deze waarden door iets radicaals willen vervangen”.

Soros heeft ook meteen een nieuwe fundamentele tegenhanger paraat, waarop het huidige politieke systeem zou moeten richten”het verschil tussen “anti-Europese” en “pro-Europese” partijen. Ofwel: tussen partijen die sceptisch tot  afwijzend staan tegenover de reëel bestaande EU, en de partijen die volledig op Brussel-koers liggen en zo mogelijk naar een nog verdergaande EU-integratie, een verdere ontbinding van de natiestaten streven.

Groenen: “De enige consequente pro-Europese partij”

In Duitsland zet de man, die met zijn valutaspeculaties complete economieën heeft geruïneerd, in op de Groenen! De “enige consequent pro-Europese partij van het land”, zoals hij ze noemt. Groot-Brittannië daarentegen beschouwt hij als verloren voor het EU-model, terwijl zich volgens hem in Italië zo snel mogelijk een consequente “pro-Europese” beweging zou moeten vormen om de zogenaamde populisten effectief tegenstand te bieden.

Desondanks ziet Soros ook een sprankje hoop: “Er wordt echter geprobeerd een verenigde pro-Europese lijst te organiseren. Een gelijksoortige nieuwe orde van de partijensystemen vindt in Frankrijk, , Zweden en waarschijnlijk ook elders plaats.” Aan het eind van zijn tekst zet de vermeende vriend van Europa zelfs de helm op en schrijft: “De eerste stap om Europa tegen zijn interne en externe vijanden te beschermen bestaat erin de omvang van de bedreiging te herkennen die zij vormen.”

De tweede stap zou er uiteindelijk in moeten bestaan om “de slapende pro-Europese meerderheid wakker te maken en die te mobiliseren om de waarden te verdedigen waarop de EU werd opgericht. Anders zou de droom van een verenigd Europa de nachtmerrie van de 21e eeuw kunnen worden”.

Bron:
www.anonymousnews.ru

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stemmen 1551009856

Kiezer wantrouwt doorrekening Klimaatakkoord: 49% hecht er geen waarde aan

02 19 glyphosate in oat products fb

Onderzoek VS: 100% van alle haverproducten bevat glyfosaat residuen van Monsanto/Bayer’s Roundup