in , ,

‘Patroon van onder pet houden in vrijwel ieder dossier waar ik in verzeild ben geraakt’

ad75899668e8fc6c 640 bananen

Het kan een foutje zijn geweest, maar ik dat het opzet van het OM was.

Onder de pet houden. De uitdrukking bleef door m'n hoofd spoken. Waar kwam-ie ook alweer vandaan? Gisteravond viel het kwartje. De parlementaire enquête naar de Bijlmerramp. 1999.

Het feit dat El Al er destijds bij de luchtverkeersleiding op had aangedrongen om niet te melden dat het neergestorte explosieven, gif, munitie en nog veel meer troep vervoerde.

Een fascinerend en verbijsterend fenomeen. Uit zelfbehoud en overlevingsdrang. De doseren, niet het hele verhaal vertellen.

Dingen onder de pet gaan houden, in de hoop dat het overwaait, dat parlement, publiek en pers de interesse verliezen en zich bezig gaan houden met andere dagkoersen.

Het ingewikkeld maken, zodat niemand het meer begrijpt, en die enkele journalist die zich vastbijt een roeptoeter wordt, een gekkie: ja, nu weten we het wel.

In de zaak-Wilders. Waarin OM en ministerie zeiden dat er nooit, nimmer enig overleg of beïnvloeding was. Terwijl we nu weten dat die er wel was.

In de zaak-Stint. We weten nu dat vanaf dag één het ministerie het eigen straatje schoonveegde.

Maar voor de , ….

Lees verder bij de bron: TPOok

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belastingdienst scr1

Spaartaks ook volgend jaar hoger dan de rente die je krijgt

climate science

Dit vraagt om nog meer boze mensen, CPB: Kabinet moet nog meer doen voor klimaat