in , , ,

Spanje: Geen verkrachting want het 14-jarige meisje vocht niet tegen 6 rapefugees

verkracht 1543000708
geralt / Pixabay

Zes jonge mannen stonden in Spanje voor het gerecht in verband met een verkrachting van een 14-jarig meisje in de stad Manresa in een zaak die een voortdurende discussie over de verkrachtingswetten van het land heeft aangewakkerd.

Officieren van justitie hebben betoogd dat ze de minder zware aanklacht van seksueel misbruik in plaats van verkrachting ten laste gelegd zou moeten worden omdat het meisje dronken was, onder de invloed van drugs en niet terugvocht.

De veronderstelling in de wet of in de praktijk dat een slachtoffer toestemming geeft omdat het zich niet fysiek heeft verzet, is zeer problematisch omdat deskundigen hebben vastgesteld dat “onvrijwillige verlamming” of “bevriezing” een veel voorkomende fysiologische en psychologische reactie op seksueel geweld is.

De jonge mannen worden beschuldigd van misbruik van het meisje in een verlaten fabriek in een stad in het noordoosten van Catalonië in oktober 2016. Een zevende man wordt beschuldigd van masturberen terwijl hij toekeek en ziet 18 maanden tegemoet omdat hij haar niet hielp.

Critici beweren dat ze beschuldigingen van verkrachting of aanranding onder ogen moeten zien – en dat ze alarmbellen moeten laten rinkelen over waarom de aanklager niet heeft aangedrongen op de ernstiger aanklacht.

De verdachten, van wie de leeftijd niet is onthuld, hebben allemaal ontkend dat ze seksuele relaties met het slachtoffer hebben gehad, hoewel er sperma van een van hen op haar kleding is aangetroffen.

“Ik weet niet hoe dat daar gekomen is, ze moet op iets zijn gaan zitten”, zei één van hen op de openingsdag van de rechtszaak in Barcelona op woensdag.

Een woedende oom van het meisje moest door de politie in bedwang worden gehouden toen hij op de verdachten af wilde, die tijdens het proces voorlopig werden vrijgelaten toen ze het hof verlieten. Hij had een plakkaat met de tekst: “Het is geen misbruik, het is verkrachting”.

https://twitter.com/1Fubar/status/1147357204434919424

Aanklagers zeggen dat de zes om beurten seks hebben gehad met het meisje dat ‘duidelijk’ onder invloed was van alcohol en drugs.

Een van de beschuldigden zou elk van hen hebben verteld: “Het is jouw beurt. Vijftien minuten elk en geen vertraging.”

De aanklager beweert dat er weliswaar geen toestemming was, maar dat er ook geen geweld of intimidatie was, dus het misdrijf kon niet als verkrachting worden beschouwd, ondanks het feit dat het slachtoffer niet in staat was om zich te verzetten.

De advocaten van het slachtoffer beweren dat het meisje geïntimideerd is en vragen om een straf van 15 tot 20 jaar. De aanklacht van seksueel misbruik draagt echter een maximumstraf van 12 jaar.

Lees verder bij de bron: fenixx

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mes steek 1562484160

Zoveelste steek incident: ‘Deel geen beelden van realiteit die wij niet konden voorkomen omdat we er wéér niet waren’

boerka 1562481554

Zelfs het Islamitische Tunesië komt sneller dan Nederland met boerka-verbod