in

Staat de mensheid een nieuwe kleine IJstijd te wachten?

Al maandenlang beheerst de - in de hele wereld de koppen in de media, wat zeer tot leedwezen van de links-groene ondergangsprofeten het hysterische klimaatdebat heeft gewurgd.

Enkele dagen geleden volgde de volgende mokerslag voor Greta & Co: waarnemingssatellieten hebben vastgesteld dat de activiteit van de als de eigenlijk beslissende factor voor de aardopwarming sinds 2019 sterk afneemt en op een nieuw “solair minimum” afstevent.

Serieuze wetenschappers vrezen daarom dat de Aarde aan het begin van een nieuwe, mogelijk tientallen jaren durende nieuwe koudeperiode staat, wat zou zorgen voor catastrofale gevolgen voor de mensheid.

De activiteit van de zon is af te meten aan het aantal en de grootte van de zogenaamde zonnevlekken. Daarbij gaat het om donkere plekken op de zichtbare kant van de zon (fotosfeer), die koeler zijn en daarom minder zichtbaar licht uitstralen dan de rest van het oppervlak.

Hoe minder vlekken er voorhanden zijn, des te geringer is de energetische , die van de zon komend de Aarde bereikt en haar verwarmt, wat een van de fundamentele voorwaarden voor de ontwikkeling van het leven op onze is.

In dit jaar werd al 100 dagen geen enkele van deze vlekken op het oppervlak waargenomen. Dat komt overeen met 76% van de tijd tot midden mei. In 2019 bedroeg dit percentage zelfs 77%. In de historische vergelijking markeren deze percentages een extreem ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Artsen in Italië, Duitsland en India zeggen dat meeste Covid-19 doden niet door virus, maar door longbacterie zijn overleden

Namen van 250(!) slachtoffers Noord-Iers misbruikschandaal gelekt via e-mailblunder