in ,

Stapje voor stapje wordt EU overgenomen: Nieuwe migrantenstroom ontwricht Canarische Eilanden

migrantenmeute e1579546209332

De komst van tienduizenden vluchtelingen heeft een ontwrichtend effect op de Canarische Eilanden, die vanwege de coronapandemie toch al onder grote spanning stonden.

Door de vrijwel verdampte inkomsten uit het toerisme, normaal gesproken de grootste inkomstenbron, neemt de armoede en onvrede op de eilanden toe. De migrantenstroom zet de samenleving verder onder druk.

“De strategie van Spanje, maar ook van de EU, is om de migranten die hier binnenkomen vooral niet door te laten reizen naar het vasteland”, zegt Antonio Morales, eilandbestuurder op Gran Canaria.

“Ze willen van dit eiland een gevangenis maken. Dat kan allerlei spanningen opvoeren, waardoor mensen tegenover elkaar komen te staan.”

‘Het regent afzeggingen van gasten’

Dit jaar landden onverwachts ruim twintigduizend migranten, afkomstig uit Marokko, Mauritanië en Senegal, met houten vissersbootjes op de Canarische Eilanden. De crisis doet denken aan die van vijftien jaar geleden, toen rond de eilanden ruim dertigduizend mensen uit zee werden gevist.

Net als vijftien jaar terug is er nauwelijks opvang om migranten te herbergen. Als tijdelijke oplossing zijn duizenden Afrikanen ondergebracht in leegstaande hotels. Steeds meer gemeenten in de kustplaatsen op Gran Canaria verzetten zich tegen …

Lees verder bij de bron: Nieuwsuur

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Immigranten

‘EU heeft niets geleerd van 2015: nieuwe migratiecrisis komt op gang’

kerst

Hoezo maar drie gasten met de Kerst?