in

Superhandig….: ‘COA plaatste gegevens van slachtoffers mensenhandel online’

bananenrepubliek

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft vorige week per ongeluk de persoonsgegevens van honderden slachtoffers van mensenhandel online gezet.

Het gaat om namen, geboortedata, telefoonnummers en kentekens, meldt NRC.

Het lek kan strafrechtelijke onderzoeken in de weg zitten, zeggen opsporingsbronnen tegen de krant en radioprogramma Argos.

Vorige week kwam door onbekende oorzaak twee keer een document met meldingen van mensenhandel in en rond asielzoekerscentra online.

Een woordvoerder van het COA zegt tegenover NRC dat dit nooit had mogen gebeuren. Het voorval is gemeld bij toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens, die moet bepalen of er maatregelen volgen.

Het bewuste document kwam online nadat Argos met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) om informatie over Nigeriaanse asielzoekers had gevraagd. Bij de stukken die werden vrijgegeven zat een Excelsheet met 1200 politiemeldingen door COA-medewerkers van …

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit gaat ons miljarden uit de schatkist kosten: Macron zet Rutte verder onder druk

Onze pensioenen: FNV-leiding zwemt in eigen fuik!