in , ,

Dit gaat ons miljarden uit de schatkist kosten: Macron zet Rutte verder onder druk

Emmanuel Macron in Den Haag: een vertrouwd gezicht. Medio 2018 was de Franse president er. Dinsdagavond was hij er weer. Dat lijkt weinig, maar er waren ook tijden dat Franse staatshoofden zich minder in Nederland lieten zien.

Het bliksembezoek stond in het teken van het herstelfonds dat EU-leiders komende maand uit de grond willen stampen. Een digitale top afgelopen week leverde weinig op, op 17 en 18 juli komen de leiders weer voor het eerst fysiek bij elkaar.

Een week later dan eerder werd gedacht. Een week extra dus om een compromis voor te bereiden.

De druk op Nederland is groot. Frankrijk, en de Europese Commissie willen graag snel een sterk signaal afgeven dat de EU de diepe coronarecessie die dreigt met vereende krachten aanpakt.

Maar Nederland vindt het bedrag van het herstelfonds – 750 miljard euro – niet goed onderbouwd; ziet weinig in het gezamenlijk geven van subsidies aan landen in nood; en voelt meer voor het verstrekken van leningen, die ook terugbetaald moeten ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belastinggeld: Dit kan ook nog wel bij dat onaf vaccin geld …..

Superhandig….: ‘COA plaatste gegevens van slachtoffers mensenhandel online’