in , ,

Dit gaat ons miljarden uit de schatkist kosten: Macron zet Rutte verder onder druk

Emmanuel Macron in Den Haag: een vertrouwd gezicht. Medio 2018 was de Franse president er. Dinsdagavond was hij er weer. Dat lijkt weinig, maar er waren ook tijden dat Franse staatshoofden zich minder in Nederland lieten zien.

Het bliksembezoek stond in het teken van het herstelfonds dat EU-leiders komende maand uit de grond willen stampen. Een digitale top afgelopen week leverde weinig op, op 17 en 18 juli komen de leiders weer voor het eerst fysiek bij elkaar.

Een week later dan eerder werd gedacht. Een week extra dus om een compromis voor te bereiden.

De druk op Nederland is groot. Frankrijk, Duitsland en de Europese Commissie willen graag snel een sterk signaal afgeven dat de EU de diepe coronarecessie die dreigt met vereende krachten aanpakt.

Maar Nederland vindt het bedrag van het herstelfonds – 750 miljard euro – niet goed onderbouwd; ziet weinig in het gezamenlijk geven van subsidies aan landen in nood; en voelt meer voor het verstrekken van leningen, die ook terugbetaald moeten ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

6 Comments

Laat een reactie achter
  1. Beter als de NL bevolking al direct hard gaat schreeuwen …. want wij kennen de NL regering … die tekent bij het kruisje en schijt heeft aan referenda ….. Rutte is een gloablsit en heeft er geen nekele moeite mee de burgers te verraden.
    Tijd dat de bevolking heel hard aan de rem trekt ….

  2. Het wordt hoog tijd dat de bevolking die criminele landverrader terugtrekt, want hij zal hier toch weer mee akkoord gaan, maar zal er zelf geen cent aan bijdragen.

  3. precies zoals mijn bovenbuurman(vrouw) zegt ,,,het is beter dat de bevolking nu al in opstand komt , want die verrader van t volk neemt ieder advies op zijn middelvinger naar t volk toe

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Belastinggeld: Dit kan ook nog wel bij dat onaf vaccin geld …..

Superhandig….: ‘COA plaatste gegevens van slachtoffers mensenhandel online’