in ,

Corona-logica: Belastingdienst krijgt miljoenen boete voor toeslagenaffaire, betaald door de belastingbetaler

belasting 1

Een overheidsinstantie die een andere overheidsinstantie een boete oplegt, terwijl die boete wordt betaald van belastinggeld.

Dat is waar de nu mee te maken heeft, want de (AP) heeft hen een boete van 2,75 miljoen euro opgelegd voor de toeslagenaffaire. Dat zal ze leren!

Deze boete doet natuurlijk op geen enkele manier recht aan het leed dat de Belastingdienst heeft veroorzaakt. Ook geeft het geen gevoel van rechtvaardigheid, want de boete stelt niets voor en wordt toch door de belastingbetaler opgehoest.

De ambtenaren die dit leed hebben veroorzaakt zijn allang vertrokken of werken nog steeds, zonder enige consequenties, bij de Belastingdienst.

Een AP-woordvoerder probeert er nog een leuke draai aan te geven. Hij zegt in het AD dat de boete wordt opgelegd aan de minister van Financiën, waardoor zijn ministerie de boete moet gaan betalen. Het bedrag gaat af van hun budget en komt terecht in de schatkist voor algemene middelen.

Nou, joepie! Nu kan de alle communicatiemedewerkers een groter kerstcadeau geven… Gefeliciteerd!

Het moge duidelijk zijn dat deze vorm van straf totaal zinloos is voor een overheidsentiteit. De Belastingdienst wordt al herhaaldelijk door het slijk gehaald vanwege de toeslagenaffaire en allerlei andere affaires, maar niets raakt hen echt.

Er zit geen echte druk achter om het vanaf nu beter te doen. Je zou kunnen zeggen dat die druk er vanuit het zou kunnen komen, maar die zijn zelf te druk met doen alsof er een nieuwe bestuurscultuur komt.

In de praktijk zal er dus weinig veranderen en blijft men net zo druk als altijd met het ontkennen en het wegmoffelen van schandalen. En tegen de tijd dat …..

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sheeple 326x159

De Jonge waarschuwt dat coronapas per 1 februari gaat verlopen zonder boosterprik: ‘Paar maanden terug was dit nog een complot’

infuse 2018 graphic source

Dit is de ware bedoeling om elk kind ter wereld te vaccineren tegen een virus dat hen niet zal schaden