in , ,

Terugblik op 2016

4369918522 c442539502 sheeple e1429295267597

Weer een jaar voorbij, althans, bijna ! En het was een roerig jaar. Politici zijn er nog steeds niet uit. Werken we voor de grote bedrijven en flatteren ze die , of wordt er nu eens naar de mens geluisterd die het slecht heeft.

De jubelstemming dat het zo goed gaat met de economie is onterecht. Rekenmethodes zijn veranderd om een ongepast optimisme in te zetten. Uitbuiting is nog steeds de rode draad, en natuurlijk de armoede. Nederland is niet langer een land van innovatie maar meer een van vertrutting geworden.

Mensen die in hokjes gezet worden. Ouderen 40+, 30+ 50+ en uiteraard ook de 20+ er. Met geen enkele groep gaat het goed. Wel de topjes van de diverse piramides. We zagen dat dat begin dit jaar de verontwaardiging toenam. Griekenland “zeurde” weer om geld. Maar nu terecht. Een vluchtelingenstroom, vanuit het Noord-Afrikaanse continent deed van zich spreken, de route naar Italië bleek veel doden op te leveren. Daarna begonnen de vluchtelingen ook in andere gebieden gebruik te maken van de Turkije route en de Griekse route. Veel Europese lidstaten die deze vluchtelingen weigerde en ze aan het lot overliet ( voormalige Oostbloklanden, Tsjechië, Bulgarije)

Toen ook nog Rusland die een duit in het zakje deed, tot ongenoegen van Amerika. Syrie, een brandhaard wat de russen even zouden blussen, en met succes. Een streep door de rekening van de Petrodollar. Toen de Krim en de MH-17. Nog steeds wordt er over de slachtoffers gesproken en de vinger naar Rusland gewezen. Mediahype en controle. Tot op heden nog steeds geen duidelijkheid.

Een open geslagen zwarte bladzijde en een falende regering van Nederland. Waar is Europa als je haar nodig hebt ? Europa is nog steeds een verbintenis op monetair vlak tussen multinationals wereldwijd en de banken. Politieke invloed heeft Europa niet en zal deze ook nooit krijgen. Dat maakt het gehouden referendum in Nederland wel duidelijk. Politici die het welzijn van de geldstromen voorstaat en niets met mensen heeft drammen nog steeds hun zin door.

Nu gloort er een streepje aan de horizon, bepaalde invloeden van het groot kapitaal is afgesneden. Wat niemand gedacht had, gebeurde, Trump versloeg de gevestigde orde. De media had zoveel gesponnen dat de klap overweldigend was. Protesten werden opgeworpen en de media deed voorkomen dat er fraude in het spel was. Het rechtse blok, de Neo-liberalen moeten de macht gaan afstaan aan een zakenman. Dat gaat Amerika vooruit helpen in de strijd tegen armoede en afbraak. Minder bemoeienis met de internationale politiek en veel inzet op eigen gebied. Dat is een belofte die Europa en NATO bondgenoten pijn gaat doen.

En waarschijnlijk ook veel beter voor de wereld. De soevereiniteit van landen staat voorop en de handels afspraken worden grotendeels teniet gedaan. Ook de belofte die na de 2e wereldoorlog gedaan is dat de VS voor een aangevallen land op de bres gaat staan, die belofte gaat naar de prullenbak als blijkt dat dat land geen of onvoldoende middelen investeert in zijn leger. Kortom einde bezuinigen op krijgsmacht en een spagaat voor de monetaire Unie Europa. Geen VS der Europese staten ! En dat is een goed ding.

Terug naar de kleinschaligheid en de kennis weer overdragen, dit is de voorspelling die gaat uitkomen. ook het politieke klimaat en de correctheid ligt onder vuur. Media spint dat er teveel mensen bijkomen, het terrorisme toeneemt , en ja ook in Nederland. Maar is het de bedoeling dat de angst blijft regeren ? he spel is uit en het potverteren is begonnen. De zorg in Nederland is onbetaalbaar en het zorgstelsel is geflopt. Politici wringen zich in allerlei bochten om nog een graantje mee te pikken, maar zal men nu dan toch eindelijk inzien dat het een doodlopende weg is, waarom nog trekken aan dat dode paard ? De problemen voor de mensen in Nederland en natuurlijk ook de rest van de Europesche bevolking nemen toe, de rijkdom van multinationals en de financiële instellingen is onevenredig toegenomen. Ook dit gaat zo niet langer en een herstelplan zou in werking moeten gaan treden.

natuurlijk vergeten we de emotie niet, zwarte Piet en de normale Nederlandse tradities gaan op de schop, verdeel en heers tussen de “gasten” en de inheemse bevolking. maar is er rivaliteit ? Nee, ook dit wordt door media gesponnen. Geef mensen geef ! Het goede doel wordt weer van stal gehaald om geld in te zamelen voor een non onderwerp. Terwijl er met de bevolking rucksichtloos wordt omgesprongen worden miljoenen opgehaald voor het Rode kruis, die genoeg gelden heeft om 2 wereldoorlogen op te vangen.

Maar wij, de mensen die het echt nodig hebben worden wederom geofferd voor het grote geld. En waar zijn mensen tegen ? Verspilling en egoïsme, en wat ziet men , een giftig goedje wordt ingezet over de rug van een “Ziek,zielig” jochie om zo miljoenen bij elkaar te sprokkelen. Duurzaam en milieuvriendelijk ? Nee, niet echt. Voor de heb en verwijving, is weer een media circus geworden. Ik heb de buik vol van “ego” goede doelen.

Politieke correctheid en versnippering van het politieke landschap, ook zo’n non probleem. De PVV gaat winnen ! Dat verteld de media ons, maar gaat men iets dieper dan is het volk niet zo dom. Wilders met zijn beweging benoemt de problemen wel, maar zal er niets aan doen. Coalities met de VVD en D’66 worden aangegaan en iedereen doet een plas ! Natuurlijk blijft zo de macht bij VVD liggen en de multinationals en lobbyisten spinnen er garen bij.

De PVV is niets anders dan de boksbal om op los te gaan. Terwijl de VVD en de andere gevestigde partijen staan te kijken, hun schouders ophalen en de oude politiek zullen voortzetten.

Ongewenst, daarom zal er een omslag gaan plaatsvinden als de VS losgaat met zijn binnenlandse politiek en beloften. Het moet anders, eigen winkel eerst en samenwerking tussen bevolkingsgroepen zal geforceerd worden. Onze tradities en de andere tradities ? Er zal niet aan gesleuteld worden want het is niets meer of minder dan een afleidingsmanoeuvre van de media en de gevestigde orde om zo de poet te pakken.

De afstraffing zal in maart plaatsvinden en men zal merken dat de formatie erg lang zal duren. En in augustus weer verkiezingen, want het gaat niet lukken om een nieuwe werkbare coalitie te vormen.

Oud en nieuw ? Eerst nog even kerst, en de kleinschalige hulp van particulieren betekend echt iets ! Het leven wordt dragelijk gemaakt. dat zegt genoeg, zet de stropdassen en de mantelpakjes ( en 1 met een rollator) op de plank en Luctor Et Emergo !

Een prettige kerst iedereen en een vrolijk 2017. Het wordt een andere tijd, een betere tijd !

Lees verder via de Bron: Terugblik op 2016

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
peter thiel 900x483

Trump-adviseur Peter Thiel is nu het belangrijkste lid van de geheimzinnige Bilderberggroep

26362654234 1d7b30d1ff algoritme

Zo beïnvloeden en bepalen algoritmes jouw wereldbeeld