in

Toezichthouder onderzoekt het delen van locatiedata van T-Mobile-klanten met CBS

Telecomprovider T-Mobile heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) jarenlang toegang gegeven tot de verkeersgegevens van de eigen klanten.

Naar aanleiding van onderzoek van NRC gaan het Agentschap Telecom en de onderzoeken of T-Mobile en CBS de overtraden.

Verkeersgegevens zijn data die worden verwerkt bij elektronische communicatie, of de facturering ervan. Ze zijn erg privacygevoelig, kunnen precies vertellen wie wanneer waar was en met wie iemand contact had.

Naar buiten toe verklaarden beide partijen dat het CBS alleen geanonimiseerde gegevens van T-Mobile kreeg aangeleverd. T-Mobile-klanten werden niet geïnformeerd over het feit dat de provider samen met het CBS hun locatiedata onderzocht om te kijken of er mee te verdienen was.

Uit documenten die NRC met een beroep op de Wet Openbaarheid van bestuur heeft opgevraagd bij het CBS is gebleken dat CBS-medewerkers via laptops bij T-Mobile toegang hadden tot niet-geanonimiseerde locatiedata.

Volgens het AT hebben beide partijen die toegang verzwegen in …..

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Media in 2020: pollen verjagen corona. Media in 2021: meer corona door pollen

Voorjaarsgriep van 2021 heet Britse variant