in ,

Turkse centrale bank maakt bokkesprongen om haar munt te ondersteunen

lira 1556129360
PublicDomainPictures / Pixabay

De van probeert de waarde van haar munt te ondersteunen, maar de bodem van de reserves is bijna in zicht. De Financial Times meldt dat de Turkse centrale bank de laatste maanden zelfs dollars leent om haar reserves op te krikken.

Naar eigen zeggen beschikte de centrale bank begin april over $28,1 miljard aan valutareserves, maar uit analyse blijkt dat dit cijfer is opgekrikt met geleend .

De centrale bank heeft de laatste weken valutaswaps gesloten met commerciële , door dollars te lenen in ruil voor Turkse .

Deze contracten hebben een korte looptijd, wat betekent dat deze middelen eigenlijk niet kan worden gebruikt om de lira te ondersteunen. Gecorrigeerd bedragen de valutareserves minder dan $16 miljard.

Dat zou betekenen dat Turkije bijna geen vreemde valuta meer achter de hand heeft om de lira te verdedigen.

Window dressing

Volgens de centrale bank is het gebruik van dit soort valutaswaps niet in strijd met de regels, maar analisten waarschuwen dat het niet zonder risico's is. Het is namelijk niet goed voor de geloofwaardigheid van de centrale bank. Valutaspecialist …

Lees verder bij de bron: hollandgold.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Macron komt met maatregelen om de ‘woede’ van Gele Hesjes weg te nemen, heeft geen “wow-effect”

wind zon 1556132164

Analyse 15 EU landen toont aan: wind en zonne-energie geeft armoede, dalende inkomens en enorme prijsstijging