in , ,

U betaald: Europese Commissie komt met ‘renovatiegolf’ voor 35 miljoen panden vanwege klimaat

Geld is niet het probleem. Als dat wel zo was, dan waren we er al lang, want er wordt al jaren ontzettend veel subsidie verstrekt …..

Miljoenen slecht geïsoleerde huizen en kantoren in moeten versneld worden gerenoveerd omwille van het . Dit meldt de .

Het gaat in totaal om 35 miljoen panden die in de komende tien jaar moeten worden opgeknapt, zodat aan de doelstellingen voor energiebesparing en CO2-uitstoot kan worden voldaan.

Het plan levert volgens de Commissie 160.000 groene op.

Het is voor het eerst dat Brussel met plannen komt voor renovatie van oude huizen in de lidstaten. De aangekondigde ‘renovatiegolf' maakt onderdeel uit van de zogenoemde Green Deal van Eurocommissaris Frans Timmermans.

Het gaat niet alleen om isolatie, maar ook bijvoorbeeld over het plaatsen van zonnepanelen en het aanbrengen van dubbelglas.

Op dit moment is de uitstoot door woningen en gebouwen in Europa volgens Timmermans ruim 36 procent van het totaal. “Dus als je dat kunt reduceren door renovatie is dat een enorme winst.”

Tegelijk is het volgens hem ….

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oeps! OMT: ‘Restaurants hadden open kunnen blijven’

Tweede Kamer zet zich buitenspel: regering kan coronamaatregelen nu eindeloos verlengen