U wil van het gas af? Dat kost u € 617 aan afsluitkosten

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. NL overheid is compleet de weg kwijt !!!!! schreef:

  Het rapport van CE loopt vele passen te ver vooruit.
  Het is totaal geen gek idee om over te stappen op andere vormen van energievoorziening die al lang bestaan maar die door de elite van de burgers is weggehouden (door patenten op te kopen en uitvinders te vermoorden) omdat die energie vrijwel gratis is vrij te maken.

  Gek genoeg heeft de NL overheid aangegeven aardgas uit te faseren, maar heeft zij op geen enkele manier aangegeven welke vormen van energie produktie zij ziet als vervanger. Dat lijkt vooralsnog de eerste vraag waarover nu duidelijkheid moet komen.

  Het CE rapport spreekt zich uit over kosten van het weghalen van het gas netwerk …. maar geeft daarmee antwoord op een volledig onbelangrijke vraag.

 2. Tokkko schreef:

  Een poos geleden was het definitief afsluiten bij Stedin nog gratis. Na een heleboel ophef in het programma Kassa over afsluitkosten bij o.a. Liander (noord-Nederland) die hele hoge kosten rekende, is er een nieuw landelijk beleid geformuleerd.

  Stedin rekent nu 637 euro voor verwijderen gasleiding bij laagbouw. Andere netbeheerders zullen ongeveer hetzelfde rekenen.

  Evenzogoed belachelijk, als de overheid mensen van het gas af wil laten gaan.

  Ik verdiep me al geruime tijd in energie alternatieven en kom toch iedere keer weer tot dezelfde conclusie: van het gas af is voor bijna iedereen met een bestaande woning onbetaalbaar.

  Welke energiebron we zouden moeten gebruiken is inderdaad nog lang niet helder. Misschien dat nieuwe huizen met optimale isolatie en gunstige ligging enz, kortom helemaal ontworpen om zo min mogelijk energie te gebruiken, op een effieciente manier zonder gas kunnen.

  Voorlopig zie ik het niet gebeuren en dit jaar ga ik mijn 20 jaar oude HR ketel gewoon vervangen door een nieuwe, nu het nog kan…

  Overigens heb ik al zonnepanelen die me met de huidige, nog gunstige salderingsregeling 90% van ons electriciteitsverbuik opleveren.
  Een pelletkachel levert zo’n 80% van de verwarming, zodat ik al een paar jaar minder dan 300 kuub gas en minder dan 200 kWh electriek verbruik.

  Nog minder kan alleen met gigantische investeringen in dit redelijk geisoleerde hoekhuis.

Heb jij er iets over te zeggen?