Doorsnee inkomen al 10 jaar constant: ‘Nederlanders zouden in opstand moeten komen voor een hoger loon’

geralt / Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. gekke henkie schreef:

  In NL (maar overigens ook oop veel andere plaatsen in de wereld) zijn de burgers inmiddels zo gewend dat mannen en vrouwen en kinderen werken en dat werken het enige wat er is in het leven dat ze niet meer weten dat het anders kan ….. Ze beseffen niet eens dat ze slaven zijn in een systeem dat alle winsten bereikt met automatisering en massafabrikage in eigen zak steekt, die mensen voorliegt over hun geschiedenis, die ze vergiftigt met voedsel waar geen gezonde elementen meer inzitten, vergiftigt met foute medicijnen en een corrupte pharma industrie.

  Een elite die oorlog voert omdat oorlog voor banken zo aantrekkelijk is als de wereld weer eens in puin ligt. Als de waarheid aan het licht komt wat de elite de mensen van deze wereld heeft aangedaan zullen ze niet willen en niet kunnen geloven …..
  De media (volledig in handen van de elite) en de kerken houden de burgers dom en de politici voeren uit wat de banken en multinationals ze influisteren (met goed betaalde banen in het vooruitzicht).

  Het aantal mensen dat langzaam begint te begrijpen wat er aan de hand is wordt langzaamaan groter …. En dat is hard nodig !!!

 2. Tokko schreef:

  Het is al veel langer aan de gang. In 1977 werkte ik in de techniek in het bedrijfsleven. Een normale loonstijging na mijn bevordering van junior naar senior van ongeveer 10 % werd door het loonwetje van Den Uyl gereduceerd tot 1,5 %. De 3 maanden salarisverhoging die de zaak me al had uitbetaald moest ik terugbetalen…

  Een jaar later ging ik bij de overheid werken, in het onderwijs.
  Toen kwam Van Agt met zijn Bestek ’81, waardoor de inkomens van ambtenaren en onderwijsmensen werden gekort, dat is regelrecht verminderd. Dus van mijn inkomen dat al door Den Uyl was gekort en waarop mijn overheidsinkomen was gebaseerd bij de overstap werd nog eens een aantal procenten afgehaald.
  Daarna volgden jaren van stilstand in het salaris van onderwijspersoneel.
  Ook toen het economisch weer heel goed ging werd het onderwijs steeds als een soort onkostenpost gezien en steeds weer op achterstand gezet.
  Toen ik eenmaal gepensioneerd was volgden weer jaren van stilstand en zelfs pensioenkorting.
  Intussen wordt alles wel duurder.

  De economie draait als een tierelier, maar de werkenden moeten maar zien hoe ze hun kostje bij elkaar scharrelen in nul-uren contracten, uitzendwerk en steeds beconcurreerd door goedkope import arbeid uit Marokko, Turkije en het oostblok. Intussen worden chauffeurs al uit de Filippijnen gehaald en via Roemenie ingezet in het vrachtvervoer, na een spoedcursus om een rijbewijs te halen, zeg maar krijgen.

  Inderdaad, slaven zijn we geworden door het verzwakken van de vakbonden en de toegenomen macht van de werkgeverspartijen VVD CDA en D66.

  Vooral op de rechtse partijen blijven stemmen, die blijven gewoon moslims en oostblokkers importeren om maar van goedkope arbeid te profiteren.

  Het geld dat de “gastarbeiders” ontvangen gaat niet circuleren in de Nederlandse economie, maar wordt naar het thuisland gestuurd om daar een mooi huis te bouwen en de familie te verwennen.
  Een enorme aderlating voor de economie dus.

  Vergeet nooit dat Lubbers in zijn kabinet Lubbers 2 in 1985 de inkomens eis voor gezinsvorming heeft afgeschaft. Zie de immigratie grafieken omhoog schieten vanaf dat moment. Iedere bijstandstrekker kon een partner uit het thuisland halen en zo zorgen voor nog een bijstandstrekker erbij.

  Pas in 2002 zou Job Cohen een wet invoeren waardoor opnieuw een eis voor een zelfstandig inkomen werd gesteld aan gezinsvorming met een partner van buiten Europa.
  Te laat en bovendien wisten Turken en Marokkanen te bedingen dat een aantal regels niet voor hen zouden gelden.

Heb jij er iets over te zeggen?