in ,

Uhh flashback? : Duitsland wil grotere militaire rol in Europa

Afgelopen woensdag heeft de Duitse minister van Ursula von der Leyen (CDU) de belangrijkste uitgangspunten van de nieuwe Duitse veiligheids- en defensiepolitiek gepresenteerd.

Daarin wordt uiteengezet dat een grotere militaire verantwoordelijkheid wil nemen voor veiligheid op het Europese continent. Duitsland zoekt daarin de samenwerking met andere Europese partners, waaronder .

De Duitse houding komt voort uit het besef dat het in onrustige tijden van groot belang is dat het land een actievere rol speelt op het gebied van veiligheid en defensie. “Ons economische en politieke gewicht verplicht ons daartoe”, zegt bondskanselier Angela .

Duitsland wil alleen een leidende rol spelen wanneer er samenspraak en samenwerking met Europese en trans-Atlantische partners plaatsvindt. Nu Groot-Brittannië, een land dat niets ziet in een Europese defensie-unie, de gaat verlaten, lijken Duitsland en Frankrijk op zoek te gaan naar een innigere defensiesamenwerking in .

In Duitsland speelt het twintigste-eeuwse oorlogsverleden nog altijd een rol in de discussie over de (militaire) rol van Duitsland in Europa. Twee jaar geleden spoorde president Gauck zijn land aan zich niet langer achter de historische schuld te verschuilen en meer te doen voor “de veiligheid waarvan het tientallen jaren dankzij anderen kon genieten”.

Lees verder via Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nummerplaten met RFID-chips klaar voor Europese uitrol

Bij deze goede doelen verdient de directeur meer dan een minister